O să încep printr-un disclaimer: nu am făcut psihologie și probabil nu voi face. Ceea ce scriu în acest editorial este din experiența personală, din ce am trăit eu cu afirmațiile pozitive. Dacă ești curios/oasă să afli părerea mea destul de controversată despre aceste afirmații, rămâi alături.

Așadar, psihologii spun că datorită neuroplasticității, care este o mare descoperirea a secolului nostru, ne putem modela mintea să gândească într-un anumit fel, că schimbarea comportamentelor personale nu mai este doar o himeră și că al nostru creier se poate adapta la nou, numai prin practică constantă. Așadar, afirmațiile pozitive sunt potențate de: puterea cuvintelor pe care ni le repetăm din nou și din nou și de autenticitatea a experiențelor noastre interioare.

Putem, prin intermediul frazelor – cheie să începem să fim mai recunoscători, mai prezenți și mai iubitori de sine. Tot prin acestea fraze puternice putem chema abundența, sănătatea și împlinirea de sine în viața noastră. Asta cel puțin în teorie…

Deci, ar trebui să ajungem, în timp, să ne schimbăm gândurile: de la fatalism la zăritul oportunităților. Dar dintr-o extremă în alta e cale lungă.

În practică, nu am crezut niciodată în cărțile motivaționale de genul operei lui Tony Robbins și nu voi crede niciodată. După mine, schimbarea pornește, crește și se încununează pe interior. De asta ridic o sprânceană ori de câte ori văd câte pe unul care se trezește la 5 că, vezi tu, Bill Gates se comportă așa (am zis un nume de bogat la nimereală, n-am idee la cât se trezea Gates și de ce), deci, prin repetare ca la papagali, precis vei ajunge la fel de bogat!

sursa: Scribd.com

Cred în afirmații pozitive și în lucrul constant cu sinele. Cred că pozitivismul, dezvoltarea și speranța – toate au loc în mintea noastră, numai când ne-o pregătim bine de tot pentru schimbare. Să lucrezi cu sinele, să nu te dai învins, să fii cel mai mare susținător din viața ta, în astea cred eu. În cărți motivaționale, în copy-paste și în fabule pline de patos nu cred deloc!

Distribuie articolul: