Pe 18 martie s-a anunțat că a fost suspendată competiția muzicală Eurovision 2020. Chiar și așa, în seara de 16 mai, zi în care trebuia să aibă loc finala concursului, a fost difuzată o ediție specială numită „Europe Shine a Light”.

Pentru prima dată în 65 de ani a fost suspendat concursul muzical Eurovision. În schimb, ziua a fost marcată printr-o emisiune televizată „Europe Shine a Light”, care a fost difuzată în toate țările participante ale ediției 2020. În cadrul concertului au fost prezentate piesele câștigătoare din anii trecuți. Scopul acesteia a fost de a inspira oamenii de pretutindeni și de a le lumina zilele și așa sumbre din cauza stării de urgență. De asemenea, s-a adus un omagiu artiștilor care trebuiau să evolueze în acest an pe scena de la Rotherdam. Fiecare dintre ei a expediat câte un video cu un mesaj de încurajare pentru toți.

„Love Shine a Light” a fost piesa câștigătoare Eurovision 1997 a artiștilor Katrina and the Waves, reprezentanții Marii Britanii

La sfârșitul difuzării emisiunii, a fost anunțat orașul care va găzdui Eurovision Song Contest 2021. Este vorba despre Rotherdam, Olanda, același oraș care trebuia să găzduiască competiția muzicală și în acest an.

13 țări au anunțat deja că reprezentanții Eurovision 2021 vor rămâne artiștii care trebuiau să evolueze și în 2020. Printre acestea este și România, care va fi reprezentată de Roxen. Nu se știe dacă Natalia Gordienko ne va reprezenta țara la Rotherdam întrucât nu s-a luat încă o decizie.

Pentru a urmări ediția specială Eurovision „Europe Shine a Light” vedeți imaginile de mai jos. Mesajul Nataliei a fost difuzat la 1 oră și 14 minute al videoului.

Sursa: Youtube.com, Eurovision.tv