Colegii lui Alexei Navalnîi au publicat un nou film despre așa-zisul palat al lui Putin. Cu un an în urmă, înainte de a fi arestat, Navalnîi a publicat primul video pe YouTube, cu o istorie care a contrariat un glob pământesc. Informațiile, însă, au fost negate de oficial, s-a spus că totul e desenat în Photoshop. Există, totuși, acel palat? 

Foto: Fanatik.ro

Răsunătoarea investigație de pe YouTube: „Palatul lui Putin” a acumulat până în prezent peste 121 de milioane de vizualizări pe YouTube. Cu ocazia aniversării unui an de la publicarea filmului, echipa lui Navalnîi publică a doua serie a investigației. Aici se prezintă clădirea pe interior.

Foto: G4media.ro

Investigația susține că proprietatea, situată de-a lungul coastei sudice a Mării Negre a Rusiei, este de 39 de ori mai mare decât Monaco și dispune de un cazinou în interiorul unui conac de 17 691 de metri pătrați, alături de un patinoar și de podgorii.

Când Navalnîi a publicat primul videoclip, el a menționat că designul interior l-a realizat grafic împreună cu arhitecții în baza notelor din planul de construcții și în baza cataloagelor la care au avut acces.

„Propagandiștii ruși declarau că filmul este un desen animat neinspirat și că nimic din ce vedem acolo nu corespunde realității, totul este fals. Astfel, în acest nou videoclip vom arăta cum într-adevăr arată clădirea pe interior. Noi recunoaștem că în unele situații am greșit, dar în altele am avut dreptate. Totuși, nici nu ne-am putut închipui că în palat va fi atât de mult aur încrustat în mobilă pentru casă sau pe pereți”, spun în noul videoclip Gheorghi Alburov și Maria Pevcih.

Mai jos, poți să compari grafica 3D elaborată de arhitecți și graficieni cu fotografii originale:

Exteriorul

Camera pentru lectură

Dormitorul

Baia

Piscina

Teatrul

Camera cu narghelea

Urmărește aici întregul film care ar conține zeci de comparații dintre grafică și fotografiile reale:

Distribuie articolul: