Tot mai mulți terapeuți, ne spun că această știință, psihosomatica, ne poate schimba viața. Dar pentru a înțelege mai bine acest subiect, astăzi, discutăm cu Mihaela Balan.

Încă din antichitate, Aristotel vorbește despre psiho-suflet și soma-corp, unde specifică strânsa legătură dintre aceste două, și că ele nu pot fi privite separat. Orice conflict psihic am avea, în dependență de intensitate și cât de frecvent este prezent, acesta va lăsa o reacție în corp. Reacțiile pot fi diferite, începând de la un mic disconfort până la cele mai puternice, cum mai este numită „boala”.

„Corpul nostru este magic, cu capacități uimitoare și adesea psihicul nostru nici nu poate să-l înțeleagă. Permiteți-vă să vă observați corpul și să înțelegeți ce mesaj vă transmit reacțiile sau simptomele pe care le aveți în corp. Nu vă speriați de ele, acceptați-le cu iubire și înțelepciune pentru că asta e singura cale prin care sufletul vostru comunică cu voi”. 

Ascultă podcastul de mai jos și sfaturile oferite de specialista în psihosomatică Mihaela Balan, pentru că cu siguranță îți vor fi de folos!

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

Distribuie articolul: