Daniela Banar planifică și coordonează nunți de 3 ani. Are la activ 50 de nunți superbe, care i s-au întipărit în suflet pentru totdeauna. A făcut studiile la facultatea de Business și Administrare, iar de planificarea nunților s-a apucat după ce i s-a încredințat să organizeze și să monitorizeze nunta unei foarte bune prietene. Atunci a înțeles că acest domeniu o pasionează și a urmat nenumărate cursuri ca să devină un coordonator de nunți profesionist.

Ați văzut filmul „Wedding Planner” cu Jennifer Lopez în rolul principal? Este exact ceea ce face Daniela, și ea posesoarea unei truse „de prim-ajutor” care scoate orice mire, mireasă sau nuntaș din încurcătură. 

18077388_1957850141150281_4997011395566247831_o

Daniela, ce-i de făcut dacă s-a rupt rochia miresei? Cine să poarte ace și ață după el în caz de situații excepționale? Ai fost martoră a unei întâmplări de acest gen? Porți cumva o cămașă alba cu tine în caz că pățește ceva mirele?

image810 (1)

„Am avut un caz când s-a rupt rochia miresei chiar înainte de înscriere. Avea o rochie pe bretele, iar la un moment dat, acestea s-au rupt, astfel încât corsetul a alunecat până la buric. Toți au intrat în panică, numai nu ea. A început să râdă în hohote. Am remediat situația cu ajutorul trusei mele magice, pe care o numesc „wedcase”. Aceasta are mai multe compartimente: birotică, frumusețe, igienă, trusă medicală  și 1000 mărunțișuri. Conținutul trusei este de fapt un secret al fiecărui coordonator, dar vă pot spune că avem de toate, începând cu șervețelele umede, terminând cu un cablu prelungitor. Vorbind despre cămășile mirilor, mereu le sugerez să aibă la ei câteva rânduri, mai ales vara. Transpirația, vinul, dulciurile, machiajul miresei, iarba…toate lasă pete.”

FB_IMG_1490264069543

Tot mai des mirii își doresc oficerea căsătoriei pe gazon, sub cerul liber. Devine la fel de popular să faci și recepția ca în filmele americane, la iarbă verde. Ce-i de făcut dacă vine ploaia peste tot alaiul?

„Atunci când planificăm nunta, suntem atenți la prognoza meteo. Să avem un plan B, de exemplu o înțelegere preventivă cu cel mai apropiat local ca în caz de ploaie sa venim la ei. Mai ieftin ar fi să comandați un cort sau o marchiză. Să vă povestesc un caz real din experiența mea de coordonator la nunți. Banchetul a fost planificat să aibă loc în restaurant, dar dansurile si show-ul în aer liber. Era o zi foarte frumoasă, dar la un moment dat, chiar înainte de primul dans al mirilor, s-a pornit o ploaie și era una bună. Eu am avut grijă de decorațiunile instalate si împreună cu chelnerii am dus totul la adăpost. Mirii erau foarte bine dispuși și au mers la o nebunie: au ieșit pe platoul de dans ca să danseze în ploaie. Nu vă imaginați cât de frumos a fost! Toți au încremenit pe loc și cu gurile căscate i-au admirat. A fost feeric. Eu îi țineam umbrela fotografului și cameramanului ca să nu se ude tehnica. Ei alergau în jurul lor exclamând cu entuziasm: „Wow, Doamne, ce material superb, vai ce poze vor fi, mamă dragă nu am mai avut așa ceva până acum!” Deci foarte mult depinde de voi, de atitudinea dvs., dacă reacționați pozitiv la orice se întâmplă, atunci rezultatul va fi pe măsură!”

received_1408415819208709

O mare problemă în ziua nunții rămâne furturile. Se fură tot ce mișcă, dar mai ales băutura. Coordonatorul cum le previne?

„Eu sunt cea care monitorizează cantitatea și calitatea produselor aduse la locul petrecerii pe parcursul serii. Am avut odată un caz când au dispărut 12 sticle de coniac. Spuneți-mi, cine dintre prietene invitată la nuntă, va rezolva problema? Fiecare oaspete vine să se distreze, nu să clarifice situații. În acea seară, i-am prezentat administratorului facturile, i-am demonstrat cât s-a consumat, cât a rămas și că au dispărut 12 sticle. Acestea au fost găsite la chelneri.”

received_1408415769208714

Care a fost cea mai neplăcută situație la o nuntă?

„Cred că atunci când moderatorul s-a cam relaxat și nu urma scenariul, improviza mult prea mult, iar asta ne dădea tuturor bătăi de cap. Și prestatorii de servicii pot fi o durere de cap, dar asta îmi este meseria. Sunt ca un soldat pregătit pentru orice situație neprevăzută și am mereu la îndemână un plan B,C și D uneori.”

received_1570939102936147