Rețeaua Radiodifuzorilor locali din Republica Moldova, unită sub umbrela Canal Regional, are un nou producător general. Ecaterina Covali a preluat din iunie această funcție, trasând deja directive importante pentru dezvoltarea companiei media.

Ecaterina Covali a preluat conducerea Studioului Central al Canal Regional, devenind producător general. Canal Regional și-a propus chiar de la înființarea studioului încetățenirea, în rândul populației, a valorilor democratice, fiind un proiect finanțat de mai multe instituții internaționale. La moment acesta cuprinde mai bine de 10 televiziuni și peste 10 posturi regionale de radio, ceea ce înseamnă ca arie peste 80% din teritoriul țării.

ecaterina CovaliaContactată de EA.md, Ecaterina ne-a declarat: „Un lucru știu, Republica Moldova nu înseamnă doar Chișinău. Canal Regional înglobează 10 posturi TV locale din toată țara inclusiv Transnistria și Găgăuzia. Ceea ce mi-am propus eu e să aduc un plus valoare acestei televiziuni și să o dezvolt împreună cu echipa. Pregătim deja o emisiune nouă… Cel mai important lucru, însă: avem ceea ce nu are altă televiziune de la noi, știri din toată țara”, spune noua producătoare.

Precizăm că anterior, Ecaterina Covali a realizat la Moldova 1 proiectul TV „Omul de lângă”, iar de doi ani încoace implementează seria de interviuri „Punți către Europa”, difuzată la mai multe posturi media din țară.