După ce mai multe concursuri internaționale au fost anulate în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, în 2021 acestea și-au reluat activitatea. Și dacă până la Eurovision mai avem mai puțin de o săptămână, uite că unul dintre cele mai importante concursuri de frumusețe și-a desemnat câștigătoarea.

Andrea Meza, reprezentanta Mexicului, a câştigat concursul Miss Universe 2021, desfăşurat duminică seară în SUA. Ediţia din 2020 a acestui concurs de frumuseţe a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, relatează clickpentrufemei.ro cu citare Agerpres.

Tânăra, în vârstă de 26 de ani, le-a devansat pe finalistele din Brazilia şi Peru. Concursul a fost prezentat de actorul Mario Lopez şi de Olivia Culpo, fostă Miss Univers 2012.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Miss Universe (@missuniverse)

Câştigătoarea din acest an a întrecut 73 de concurente, obţinând cel de-al 69-lea titlu Miss Univers. Ea îi succede lui Zozibini Tunzi, din Africa de Sud, încoronată Miss Universe 2019. Miss Universe 2021 a fost desemnată de un juriul format din opt femei.

„Pe măsură ce avansăm ca societate, avansează şi stereotipurile. Frumuseţea nu înseamnă doar aspectul fizic, pentru mine, frumuseţea e în inimile noastre şi în modul în care ne comportăm. Niciodată nu permiteţi cuiva să vă spună că nu sunteţi valoroşi”, a spus câştigătoarea, în discursul său din finală. Andrea Meza este din oraşul Chihuahua, este model şi make-up artist, dar este şi licenţiată în inginerie software. Miss Myanmar, Thuzar Wint Lwin, a profitat de prezenţa sa în competiţie pentru a denunţa lovitura de stat din ţara ei, în urma căreia a fost îndepărtată de la putere fosta preşedintă Aung San Suu Kyi.

Miss Myanmar a câştigat joi premiul pentru cel mai frumos costum tradiţional: îmbrăcată într-o ţinută cu mărgele, ornată cu motive tradiţionale din ţara sa, a purtat o pancartă cu mesajul „Rugaţi-vă pentru Myanmar”.

Foto: Facebook