Lexie Alford, în vârstă de 21 de ani, din Statele Unite, a intrat în Cartea Recordurilor devenind cea mai tânără persoană care a vizitat toate cele 196 state suverane ale lumii. Tânăra a depăşit astfel recordul deţinut de britanicul James Asquith, care a vizitat toate ţările lumii până la vârsta de 24 de ani.

„Pentru Guinness, cea mai grea parte nu este călătoria pentru obţinerea recordului. Cea mai grea parte este să dovedesc că am fost în toate aceste locuri. Trebuie să primesc declaraţii semnate ale martorilor în fiecare ţară în care mă duc şi să pun la dispoziţie bilete de avion, ştampile din paşaport, chitanţe de cazare, registre pentru fiecare ţară pe care o vizitez”, a declarat Alford pentru ziarul The Union în 2018, când mai avea 13 state de vizitat.

Tânăra a mărturisit că în ciuda faptului că a fost presată de familie să-şi folosească timpul pentru a-şi continua studiile, a decis să-şi urmeze visul de a călători. A vizita 72 de ţări până la vârsta de 18 ani, printre care Cambodgia, Dubai şi Egipt, pentru că părinţii ei sunt agenţi de turism. Când a realizat că poate depăşi Guinness World Record, a plecat în marea sa aventură.

Lexie şi-a deschis ulterior un blog unde a documentat călătoriile din jurul lumii, iar pe contul de Instagram, unde este urmărită de peste 67 de mii de persoane, are peste 400 de fotografii ce fac „dovada” impresionantului ei record.

În topul locurilor favorite pe care le-a văzut, Lexie Alford a menţionat Cascada Angel din Venezuela şi nordul Pakistanului. În viitor, tânără îţi doreşte să călătorească pe cât de mult posibil şi să termine cartea la care lucrează. Iată câteva dintre ele:

Cascada Angel, Venezuela

Karimabad Hunza, Pakistan

Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Port Louis, Mauritius

Pripeat, Chernobîl, Ukraine

Menabe, Madagascar

  Petra, Iordania

Colombo, Sri Lanka

Petra, Iordania

Bali, Indonezia

Cairo, Egipt

Sursa: adevarul.ro