Ziua Fulgilor de zăpadă din hârtie ne încurajează să ne punem în mișcare creativitatea și să creăm fulgi de nea care vor persista mult după ce ultimul cristal de gheață se v-a topi la început de primăvară. Această artă este cu adevărat străveche și provine de la arta japoneză a Origami, în special o variantă cunoscută sub numele de Kirigami. Ambele forme de artă implică plierea complicată a unei bucăți de hârtie într-o formă dorită, deși aici se termină asemănările.

În Kirigami desfaceți apoi piesa și așezați tăieturile în locul dorit. Evident, arta tăierii fulgilor de zăpadă duce această variantă cu un pas mai departe – în mod obișnuit tăiați piesa cât este încă pliată și apoi o derulați pentru a dezvălui forma dorită.

Bineînțeles designul unic al fiecărui fulg de zăpadă este frumos și capacitatea de a crea fie o singură bucată, fie un șir de fulgi de zăpadă tăiați în mod elaborat înseamnă variații infinite cu care puteți încheia. Asta este frumusețea lui Kirigami. Iar ziua Fulgilor de zăpadă din hârtie vă încurajează să reînviați această artă și să creați propriul fulg de zăpadă unic, special și durabil.

Bijuterii în casa ta

Astăzi, tehnicile de realizare a fulgilor de zăpadă au devenit mai diverse. Diferite tehnici creative fac posibil ca fulgii de zăpadă de Anul Nou să aibă aspect similar, dar având diferențe individuale. Cel mai mare interes sunt fulgii de hârtie cu o configurație volumetrică. A face o astfel de frumusețe nu este mult mai dificil decât fulgii de zăpadă plate.

Fulgii Volumetrici

Această opțiune pentru crearea unui fulg de zăpadă 3D cu hârtie de casă, a cărui particularitate stă în configurația volumetrică, merită încercată pentru cei care doresc să decoreze camera cu elemente decorative mari. Proiectarea unor astfel de fulgi poate include mai multe culori simultan. Tranzițiile de ton circular sunt cele mai interesante. Ca să înțelegeți cum puteți singuri crea fulgi de zăpadă acasă, iată un video care vă poate ajuta:

Fulgi după șabloane

Crearea accesoriilor de sărbători folosind șabloane este o oportunitate excelentă de a petrece timpul cu copiii și de a-i ajuta să stăpânească noi tehnici creative care vor fi cu siguranță de interes pentru ei. Împreună cu copiii, faceți decorul de hârtie de casă sub formă de fulgi de zăpadă tridimensionali, uni-dimensionali în șirag sau orice alt model pe care îl găsiți pe internet.

Sărbătoriți fulgii de zăpadă chiar dacă nici în acest an încă nu-i avem pe-afară. Creativitatea nu are margini!
Foto: Shelly.ru