Vara este vremea ideală pentru a petrece timpul în aer liber, la balcon sau pe terasă. Ca să te poți bucura și mai mult de aceste momente, ai nevoie de o amenajare corespunzătoare și un aliat pe măsură în materie de piese de mobilier de grădină sau terasă. Înainte de a începe procesul de amenajare este foarte important să te gândești ce fel mobilă îți dorești, ce dimensiuni trebuie să aibă aceasta. Pentru început, ar fi ideal să vizitezi un magazin cu o varietate mare de astfel de articole, care să îți poată propune de la cele mai confortabile fotolii în Chișinău, la seturi mobilier pentru terasă, mese cu rezerve pentru gheață, șezlonguri, scaun pentru copii și multe altele, ca alegerea ta să fie una ușoară și corectă.

În funcție de dimensiunile pe care le ai la dispoziție, vei ști cum vei putea amenaja spațiul terasei sau a balconului. Ar putea fi o zonă de luat masa în aer liber sau un loc de conversații amenajat cu băncuțe, scaune sau șezlonguri.

În mare parte, balcoanele locuințelor de la bloc nu au o suprafață prea mare, fiind relativ mici, însă asta nu înseamnă că nu le poți transforma într-un spațiu de vis. Un balcon mic este mai ușor de renovat și decorat pe cont propriu și într-un timp foarte scurt. Secretul constă în adăugarea câtorva elemente de efect, în jurul cărora să graviteze tematic.

Ce mobilier să alegi?

Alege între practic și estetic ținând cont și de bugetul pe care îl ai la dispoziție. Ideal ar fi să alegi piese de mobilier care se întrețin ușor și care rezistă bine la soare și umezeala generată de ploi şi rouă. Mizează pe cele cu aspect natural, dar și rezistente precum PVC-ul sau imitația de ratan. Fabrica de mobilă din Chișinău CONFORT dispune de o varietate destul de mare de astfel de mobilier, setul MENDOTA este perfect pentru balcoanele mici. Nu ocupă mult spațiu și îți oferă confortul de care ai nevoie în momentele în care îți petreci timpul cu familia și prietenii.

Și soare, dar și umbră!

Vara iubim soarele. Ne putem chiar și bronza pe terasă pe un șezlong confortabil, însă în orele după-amiezii căutăm mai degrabă o umbră odihnitoare. De aceea, atunci când amenajezi terasa, nu exclude o zonă de umbrire cum ar fi o umbrelă de soare, o copertină sau o pergolă pe care ulterior se pot agăța plantele pe care le ai pe terasă.

Decorează cu flori!

O porțiune de teren nu este singura soluție pentru o grădină frumoasă, plină de flori. Poți decora balconul cu flori plantate și îngrijite de tine. Din punct de vedere al decorului, le poți suspenda pe perete, le poți agăța pe marginea balconului sau poți așeza ghivecele direct pe podea. Cel mai prielnic sezon pentru plantarea florilor este primăvara, pentru a avea timp să prindă forța de care au nevoie pentru a supraviețui peste iarnă.

Serile de vară sunt perfecte pentru a viziona filmul preferat chiar la balconul tău, bucurându-te de aerul cald, dar și de confortul propriei locuințe. Nu este deloc dificil să organizezi un astfel de moment de relaxare și de cele mai multe ori nici nu este nevoie să faci investiții prea mari pentru a amenaja un astfel de spațiu. Gândește-te bine la modul în care vrei ca balconul tău să arate și planifică totul în așa fel încât spațiul să rămână unul funcțional, dar totodată să poți avea propriul colț de relaxare în aer liber.

P