Iuliana Oprea este femeia care combină mai multe roluri în viața de zi cu zi și acest lucru îi reușește cu brio. Toate își au locul său, din acest motiv se degajează ușor atunci când sfârșește ziua de muncă și pleacă acasă, unde din polițistă devine mamă și soție. Indiferent că ratează multe sărbători și lipsește deseori de acasă, Iuliana respectă alegerea făcută și nu regretă că a ales să muncească la Inspectoratul Național de Patrulare (INP). 

Cum e să fii angajată la Inspectoratul Național de Patrulare?

Înseamnă să fii curajos, demn, responsabil față de cetățeni și de viața persoanelor care te înconjoară. Și da, e frumos să porți epoleți.

Există vreo diferență dintre o angajată și un angajat în cadrul INP?

Eu, personal nu văd diferența. Pentru mine, polițistul nu are gen. Dar, atunci când vine o femeie într-un colectiv, pentru bărbați este o diversitate. Când este și partea feminină, ziua altfel trece.

Cum vă simțiți, ca femeie, într-un colectiv unde predomină numărul bărbaților?

Pentru mine e ceva normal. Mă simt comod și nu am unele remușcări. Ei, ca bărbați, ne iau în seamă nu ca colege, dar ca femei. În timpul serviciului nu suntem lăsate în primejdie sau într-o situație neplăcută să acționăm singure. În primul rând, ei acționează ca bărbați, apoi ca colegi.

Vă confruntați cu anumite riscuri la serviciu?

Da, sunt. Un exemplu ar fi cazul când oamenii nu se subordonează polițiștilor și acționează agresiv, pentru partea feminină astfel de fenomene devin riscante, dar datorită bărbaților trecem peste ele.

Cum se împacă serviciul de polițistă cu dorința de a fi femeie, odată ce ambele sunt total contradictorii?

Nu este o problemă. Nimic nu mă restricționează, în special, că din start am pus condiția că familia nu influențează viața profesională în niciun mod și invers. Fiecare activitate își are locul ei.

Ați avut momente în care să vă gândiți că ați putea să nu vă întoarceți de la serviciu?

Da, este frica asta în fiecare dimineață când pornesc la serviciu. Dar nu pornesc cu acest gând. Mai este așa o vorbă că, gândurile se materializează. Mai bine să gândești pozitiv și cu bine să te întorci acasă.

Angajata de la INP, rămâne angajată și acasă? Sau sunt două personalități diferite?

Sunt două personalități diferite. Acasă trebuie să rămâi femeie, mamă, soție. În stradă acționez ca un polițist, la sport – ca o sportivă. Toate la locurile sale.

Distribuie articolul: