Posturile de televiziune din R. Moldova vor difuza lecții pentru elevi în perioada stării de urgență. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Audiovizualului, care a repartizat clasele pentru fiecare post TV. Membrii consiliului au declarat că prin acest instrument, elevii care nu au acces la internet și calculatoare vor putea continua studiile la distanță pe timp de pandemie, menționează AGORA.md.

Lecțiile vor dura câte 15 minute și vor fi difuzate de mai multe ori pe zi în limba română și rusă. Astfel, postul TV Moldova 1 și Găgăuzia Radio Televizionu vor difuza lecții pentru elevii claselor a IX-a și a XII-a, postul TV Moldova 2 va difuza lecții pentru elevii claselor I – XII, TVR Moldova – clasa a X-a, RTR Moldova – clasa a XI-a , Canal 2 – clasa I, Canal 3 – clasa a II-a, Primul în Moldova – clasa a III-a, CTC Mega – clasa a IV-a, NTV Moldova – clasa a V-a, Prime TV – clasa a VI-a, Jurnal TV – clasa a VII-a, TV8 – clasa a VIII-a.

Potrvit Consiliului Audiovizualului, decizia intră în vigoare începând de astăzi. Primăria Chișinău și Ministerul Educației urmează să decidă intervalul în care vor fi difuzate lecțiile.

Precizăm că municipalitatea a anunțat că începând cu 20 aprilie este disponibilă platforma Educație Online, care  include o bibliotecă ce conține circa 4.000 de lecții online pentru calsele 1-12. Lecțiile sunt accesibile în internet, dar și difuzate la televiziunea publică.

Amintim că, din 10 martie, activitatea instituțiilor de învățământ a fost suspendată, în legătură cu epidemia COVID-19. Totodată, școlile din Republica Moldova vor rămâne închise pe toată durata perioadei stării de urgență. Reieșind din situația actuală, asta înseamnă data de 15 mai. Pe parcursul acestei perioade, școlile trec la metoda de învățământ la distanță, folosind platforme online.

Sursa: AGORA

Foto: Pexels.com