Stela Botez sau „Fata cu Cobza” este prima mea invitată de după pandemie. Această izolare a fost foarte benefică pentru interpretă, care ne-a povestit că și-a brodat cel de-al 4-lea costum popular și că a mai scris o carte. 

Dar să începem cu cel mai recent și comentat moment din viața artistei până în prezent.  Acesta a făcut parte din proiectul fotografic a lui Alex Iordache „Protest pe Covor”, unde s-a lăsat fotografiată complet goală. Ce reacții au avut colegii de scenă, fanii și familia Stelei, află în cele ce urmează.

Cum s-a lăsat convinsă…

Nu m-a convins (Alex Iordache) eu sunt foarte pasionată de arta fotografică nud, mai ales de cea alb-negru și în 2018 am realizat prima mea ședință de acest gen. Atunci mi-a fost foarte greu să mă decid, dar am făcut-o. Acea ședință foto m-a ajutat să scap de foarte multe complexe pe care le aveam.

Încă de pe atunci mi-am propus ca pe viitor să realizez o sesiune foto nud, dar cu cobza.

Mi-a fost mult mai ușor de această dată. Îmi văzusem deja corpul în fotografii și știam ce rezultat vreau să obțin.

Impactul asupra publicului și părerea familiei…

„Încă sunt emoționată și agitată de impactul și reacția oamenilor și de felul cum publicul s-a împărțit în două tabere.

Din păcate părinții mei nu agrează acest gen de artă și ei nu au fost deacord nici cu prima sesiune foto nici cu cea de-a doua. Au insistat să le șterg, dar eu le-am explicat cu argumente că nu voi face asta. Eu le-am spus că o să mă răzbun și la 40 de ani o să mai fac o sesiune foto.

Mai rău este cu unii prieteni, care sunt chiar și colegi din domeniu, care nu au apreciat. Și nu și-au expus părerea în față ci pe la spate sau în comentarii publice și asta m-a durut. Pe acești oameni i-am scos din lista mea de prieteni, dar sunt foarte impresionată de anumiți oameni de la care nu mă așteptam, dar care au venit cu reacții foarte frumoase.”

O nouă carte….

Stela a lansat deja o carte, iar acum este gata să vină cu ce-a de-a doua. Scrisul a fost și este una din pasiune sale.

Desigur, există voci care zic că ar trebui să rămâna la cântat. Ce le răspunde Stela: „Eu am avut pasiunea pentru scris dintotdeauna și chiar dacă nu am făcut jurnalism, eu asta fac în paralel cu muzica. Scrisul a fost pentru mine un instrument foarte important încă din școală, eu eram cea mai bună la compuneri.

Nu cred că eu fiind cântăreață trebuie să pun stop și să nu fac nimic altceva pentru că eu cânt…”

Am întrebat-o pe Stela dacă are un bărbat în viața ei, dar mi-a explicat elegant că acest capitol a fost și va fi mereu intim și doar pentru ea. Am înțeles și nu am insistat, dar te provoc să urmărești tot interviul video pentru a afla cum luptă interpreta cu comentariile negative, dar și cum a cântat o piesă a Larei Fabian și o piesă a Deliei, în stil popular. Vă promit că asta nu e de ratat.

Distribuie articolul: