Rodica Rusu Eșanu a fost la interviul „După Cortină” și ne-a povestit despre cum reușește să îmbine ocupația de blogger, profesia de specialist în PR și profesia de mamă, care spre deosebire de celelalte nu are niciun concediu.

Are un succes fulminant în mediul online, deși face asta doar din pasiune, iar recent a uimit pe toată lumea când a decis să candideze la alegerile din 24 februarie pe circumscripția din SUA și Canada, cum a făcut față valului de comentarii negative și dacă mai are de gând să se implice în politică, ne-a spus într-un interviu sincer și fără ocolișuri.

Succesul în lumea online

„Nu neapărat țin să cred că acesta este un succes. Probabil se datorează și faptului că eu am fost o persoană publică, am lucrat și în televiziune mulți ani, am lucrat și la radio… dar cred că secretul de bază este să fii autentic, să fii tu să nu încerci să copiezi pe nimeni.”

Cum se câștigă bani din Instagram? 

„E o întrebare pe care o primesc foarte des chiar și de la bloggerii începători și de la instagrameri. Eu nu mi-am pus niciodată scopul să câștig din Instagram.

Secretul este simplu: trebuie să fii dedicat lucrului tău să faci totul cu pasiune. Banii îi faci din momentul în care tu devii interesantă publicului larg, în momentul când încep să te umărească oameni, atunci devii interesantă și pentru companii. Știm că în zilele noastre publicitatea din online a mâncat foarte mult din tot ce a fost cândva la radio și la tv, este uneori mai ieftină și mai eficientă și iată de ce foarte multe branduri apelează la amabasadori în mediul online – aceștia fiind influencerii, așa a și apărut acest termen de influencer.”

Candidată din partea partidului „Șor” pe circumscripția din SUA și Canada

„A venit acea propunere pentru că lucrez la aeroport și am avut proiecte pe care le-am făcut inclusiv pentru partid de exemplu suport informațional ca specialist în PR. La început am râs… eu și politica?

Eu mereu am preferat să fiu de partea cealaltă, iar în ultimii ani am mers cu greu la vot. Cu greu m-am motivat să votez pentru că nu am avut pe cine să votez cu mâna pe inimă, dar am stat și am analizat o zi și o noapte. M-am gândit de ce să nu încerc?

În politica din Republica Moldova este greu pentru că eu o vedeam mai altfel, dar politica de la noi este cum este și probabil noi electoratul suntem de vină că avem astfel de politică pentru că politicienii sunt tot din Moldova și sunt tot moldoveni, nu sunt de pe altă planetă.

Rezultatul…

Nu a fost un rezultat la care eu m-am așteptat. În orice luptă când mergi trebuie să știi că există șanse să câștigi, să fii determinat să câștigi, dar trebuie să fii și cu picioarele pe pământ și în momentul în care nu ai câștigat să știi să pierzi cu demnitate.

Mi-a părut rău, pentru că am cunoscut candidați acolo, care mi s-au părut foarte buni și care l-a fel au luat foarte puține voturi. A fost și prezența foarte mică la vot.

În perioada campaniei îmi spuneam: „Doamne, nu știu dacă o să mai mai fac vreodată politică indiferent de rezultat, dar nu a fost totul atât de grav.”

Discriminare? 

„Partea ce mai neplăcută pentru mine a fost atunci când inclusiv colegii mei cu care am lucrat la televiziune, care știu CV-ul meu foarte bine știu ce studii am și nu am doar o facultate, dar au preferat să scrie în titluri doar „blogger”. Din păcare asta e mass-media din Republica Moldova. De cele mai multe ori se scriu titluri care prind la public, gen: „cea mai sexy candidată” , e probabil pentru unele femei important să se simtă cele mai sexy nu și pentru mine mai ales când vorbim despre politică, chiar nu aș fi vrut să se pună asta în prim plan. Cred că am suficiente calități despre care se putea vorbi, nu despre felul în care arăt și până la urmă o femeie frumoasă poate fi și o femeie deșteaptă.”

Nu rata interviu pentru mai multe mărturisiri sincere din partea Rodică Rusu Eșanu

 

Distribuie articolul: