În noiembrie 2020, Olga Țapordei a trăit o experiență pe care nu o va uita în curând, dar care a motivat-o să viseze și mai mult. Moldoveanca a arborat drapelul țării pe muntele Kilimanjaro, cel mai înalt vârf din Africa. Și cum visele ei nu și-au atins limita, femeia de afaceri se aventurează să mai cucerească un munte, cel mai înalt vârf de pe Pământ – Everestul.

Despre faptul că urmează o nouă aventură, periculoasă, dar de la care nu-și poate lua gândurile, Olga Țapordei le-a dezvăluit prietenilor prin intermediul rețelelor sociale.

„Prieteni, de un an și ceva trăiesc un vis! Visul… EVEREST! Soțul meu, fiica noastră, cei mai apropiați prieteni și unii participanți la cursul de Branding Personal, știu că de un an, mă trezesc la ora 6:00 cu alarma: Good Morning! Everest is waiting for you! Wake up Baby! Cel mai înalt vârf din lume!

Evident că nu e simplu, ba chiar e cel mai periculos. Da, acolo mor oameni, dar și… coboară alți oameni – cu un vis devenit realitate! Cu o realitate doar a lor!

Eu vreau! Simt asta din prima zi, atunci când am auzit un Om care s-a întors, apropiat, coborât de pe Everest… despre cum e asta. Asta nu poate fi redat. Dar, asta merită de trăit sau… cel puțin de încercat.

După câteva experiențe de escaladări… cel mai înalt vârf din Africa(Kilimanjaro), apoi cel mai înalt vulcan din lume, care se află la hotarul dintre Chile și Argentina (Ojos del Salado) și după câteva antrenamente în Carpați, am simțit că vreau să încerc!”, dezvăluie femeia de afaceri.

Pe lângă dorința de a cuceri vârfuri înalte și curaj, pentru a escalada munții este necesară o pregătire specială, dar și trebuie să se țină cont și de condițiile climaterice.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Olga Tapordei (@tapordei)

Despre Everest un pic…

„1. I se mai spune „Savage Mountain” pentru că este cel mai periculos munte de urcat. Dar nu imposibil.

2. Escaladarea pe Everest poate fi făcută doar odată pe an.

3. Pentru că, pe munte, viteza vântului este de 160 km pe oră și poate ajunge la 280 km pe oră, singura perioadă în care poți încerca escaladarea pe Everest este aprilie-mai, pentru că atunci vântul este mai liniștit și vremea mai prielnică.

4. Expediția durează 45 de zile. 45 de zile, cu… dor de suflet de… familie și prieteni… doar Tu și visul tău! Tu, cu…niște limite, care sunt un challenge adevărat pentru o femeie din Moldova. Într-un loc în care se nasc niște valori pure, care formează caractere, care îndeamnă și motivează alți oameni.

Doar mă gândesc și am fiori, tremurici și tot felul de emoții necunoscute până acum.

E provocator, tare! Mai ales faptul că, voi fi prima Femeie care va duce drapelul Republicii Moldova pe vârful lumii și asta mă face mult mai responsabilă.

Sper să nu vă dezamăgesc! Și am mare nevoie de susținerea voastră!”, încheie Olga Țapordei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Olga Tapordei (@tapordei)

Noi îi ținem pumnii și îi dorim mult succes și vreme prielnică și abia așteptăm să-i spunem povestea, cea despre moldoveanca Olga Țapordei, femeia care a cucerit Everestul!