Pe 29 aprilie 2011, Prințul William o lua de soție pe Kate Middleton. Astăzi, cu ocazia aniversării a 9 ani de căsnicie a Ducilor ne-am propus să-ți povestim 12 lucruri pe care nu le știai despre nunta lor.

Pe pagina oficială a Ducilor de Cambridge, Kensington Royal, a fost publicată o fotografie realizată în ziua nunții celor doi cu mesajul: „Vă mulțumim tuturor pentru mesajele călduroase de felicitare cu ocazia aniversării Ducelui și a Ducesei de Cambridge”.

1. Ne-am propus să venim cu o listă de curiozități legate de nunta Lui William și Kate.

2. Pentru nunta regală s-au cheltuit în total 34 de milioane de dolari.

Rochia de mireasă purtată de Kate Middleton a costat peste 400 de mii de dolari și a fost creată de designera Sarah Burton pentru casa de modă britanică Alexander McQueen, brandul fiind și astăzi unul din preferatele ducesei.

3. Bugetul cuplului pentru flori a fost de 800 de mii de dolari. Ca referință, florile costă în medie în jurul a 2.141 de dolari.

4. Buchetul de mireasă a inclus flori numite Sweet William (Dulce William/Garofiță). Aranjamentul a fost de asemenea compus din zambile, lăcrămioare și mirt. Tradiția regală ce datează din vremea Prințesei Victoria le impune mireselor din Familia Regală să aibă cel puțin un fir de mirt în buchetul lor de mireasă. Florile de mirt simbolizează speranță și iubire, motiv pentru care toate miresele Familiei Regale, de la Prințesa Diana la Meghan Markle și Prințesa Eugenie, au respectat această tradiție de-a lungul trecerii anilor.

5. Kate Middleton și-a realizat singură machiajul din ziua nunții după ce a luat lecții în privat cu make-up artista Arabella Preston.

6. Tiara purtată de Kate în ziua cea mare a fost un împrumut de la Regină. Accesoriul a fost creat în anul 1936 de către celebrul brand Cartier.

7. Cuplul a avut două torturi. Tradiția regală impunea servirea unui tort cu fructe, însă William a solicitat de asemenea un tort cu biscuiți și ciocolată.

8. Kate și William au urcat în aceeași caleașcă, State Landau, din 1902 în care au salutat mulțimea Prințul Charles și Prințesa Diana la nunta lor din anul 1981.

9. Au părăsit ulterior Palatul Buckingham în mașina Aston Martin pe care Prințul Charles a primit-o cadou când a împlinit 21 de ani.

10. Kate nu a știut unde va pleca în luna de miere. William a păstrat secretă destinația. Perechea ar fi petrecut două săptămâni într-o vilă localizată pe insulele Seychelles.

11. Toate cadourile primite din partea fanilor au fost donate Fondului Caritabil al Nunții Regale, fundație creată de Prințul William și de fratele lui Harry în anul 2009.

12. Înaintea nunții lui Meghan Markle și a Prințului Harry, Kate, la vremea aceea în vârstă de 29 de ani, era cea mai în vârstă mireasă din istoria familiei regale britanice.

Sursa: Avantaje.ro, Instagram.com

Vezi și: Prințul Louis împlinește 2 ani. Imagini adorabile publicate de mama lui, Ducesa Catherine (Foto)