Ofițerii Direcției de Investigații “Centru” a INI, în colaborare cu procurorii PCCOCS, au anunțat reținerea unui individ din Anenii Noi în urma confiscării a 1 kg de plante similare marijuana, evaluată la 300.000 lei pe piața neagră.

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Individul, în vârstă de 58 de ani, este sub investigație alături de un alt bărbat de 43 de ani, care este cercetat în libertate.

Cei doi fac parte dintr-un grup criminal organizat activ începând cu anul 2023. Membrii grupului importau semințele plantei din afara țării, le cultivau și le vindeau pe piața locală. În urma perchezițiilor la domiciliile lor, pe lângă substanța similară marijuana, au fost confiscate pliculețe autosigilante pentru vânzarea drogurilor, telefoane mobile folosite în traficul de marijuana și sume de bani presupus provenite din această activitate ilegală. În continuare, se desfășoară alte acțiuni de urmărire penală pentru a dezvălui toți complicii, iar cei vizați beneficiază de prezumția de nevinovăție conform legii.

Distribuie articolul: