Fiul lui Serghei Diaconu, șeful Cabinetului prim-ministrului Dorin Recean, a fost implicat, în weekend, într-un accident rutier grav. Despre acest lucru a anunțat Diaconu, făcând referire la sinteza accidentelor produse în weekend, anunțate de Poliție.

Poliția scrie așa: „La data de 16 iulie 2023, în jurul orei 22:54, prin intermediul apelului unic de urgență 112, poliția a fost sesizată despre producerea unui accident rutier cu implicarea unui pieton, în municipiul Chișinău, pe strada Calea Ieșilor. La fața locului polițiștii au stabilit că, un tânăr de 19 ani, conducând un automobil de model Toyota, a trecut cu automobilul peste un bărbat. În urma traumelor primite, bărbatul ulterior a decedat”, se arată în nota informativă a Poliției.

Diaconu a scris pe Facebook că fiul lui Cristian „a trecut cu mașina peste un bărbat în stare de ebrietate care era culcat pe calea de intrare în curte”.

„În cazul de aseară, din această sinteză a poliției, șoferul de 19 ani e fiul meu Cristian. Familia noastră trece acum prin momente foarte grele. Aseară, la intrarea într-o curte de locuit, automobilul condus de Cristian a trecut peste un bărbat în stare de ebrietate care era culcat pe calea de intrare în curte. După ce a ieșit din automobil și a văzut persoana rănită, el a sunat imediat la 112 și a solicitat ambulanța și poliția. Bărbatul era încă viu la momentul sosirii ambulanței, dar ulterior a decedat.

Diaconu spune că va sigura transparență maximă pe acest caz.

„Fiindcă e vorba de un caz de interes public, țin să menționez că voi asigura transparența maximă pe acest caz, noi suntem cei mai interesați să fie cunoscut adevărul. Solicit pe această cale ajutor de la cetățenii și afacerile din zonă, în cazul în care dețineți imagini video făcute între 22:00 și 24:00, data de 16 iulie, la adresa Ion Creangă 5, să le trimiteți direct poliției”, a mai scris Serghei Diaconu.

 

Distribuie articolul: