Să ridicăm paharele şi să ciocnim în numele beneficiilor pe care le oferă vinul spumant! Da, ai înţeles corect. Studii recente au demonstrat că un pocal de spumant, savurat o dată pe săptămână, îmbunătăţeşte memoria, activitatea inimii, aspectul pielii şi nu doar.

Tocmai de aceea, Combinatul de Vinuri Cricova te invită la Sparkling Party. Până atunci,  îţi dă câteva motive ştiinţifice pentru care merită să vii şi te provoacă să găseşti şi altele, în plus.

  • O inimă mai puternică

Ştim că spumantul ocupă un loc special în inimile amatorilor de vin, dar ştiai că acesta chiar poate face minuni? Cercetătorii explică acest fapt prin polifenoli, care au proprietăţi antioxidante şi care scad tensiunea arterială şi sporeşte circulaţia sangvină. În acest mod, se reduce riscul atacurilor de cord.

  • Stare de spirit ridicată

Se pare că vinul spumant conţine elemente precum zincul, magneziu şi potasiu. Un lucru foarte bun, ţinând cont de faptul că s-au dovedit a fi nişte stimulatoare excelente ale dispoziţii.

  • Eviţi problemele respiratorii

Cu siguranţă un pocal de spumant revigorant îţi poate tăia respiraţia…De fapt, această băutură este benefică pentru sistemul respirator. La fel ca vinurile albe, această „sărbătoare” cu bule menţine sănătoase ţesuturile plămânilor.

  • Memorie mai bună

După consumul de băuturi alcoolice, există mereu riscul să nu ţii minte cui ai trimis mesaj. Cu toate acestea, s-a dovedit că spumantul este bun pentru memorie, sporind funcţiile cognitive. Cercetările efectuate de The University of Reading au arătat că un pahar-două de această băutură perlantă pe săptămână poate contracara pierderea memoriei asociată îmbătrânirii. Mai mult ca atît, există unele dovezi care sugerează că ar putea chiar ajuta la întârzierea apariției tulburărilor cerebrale degenerative, cum ar fi demența.

  • Piele radiantă

Ţii minte antioxidanţii pe care i-am menţionat mai sus? Studiile demonstrează că ei detoxifiază, catifelează şi matifiază în acelaşi timp. Dioxidul de carbon prezent în şampanie poate duce la netezirea pielii, iar polifenolii combat roşeaţa.

  • Imunitate ridicată

Nu încurajăm consumul de alcool în timpul răcelilor, dar potrivit unor studii, un pahar de spumant te fereşte de viroze. La fel ca vinul roșu, conține antioxidanți, care reduc șansele de a te îmbolnăvi cu 60%.

  • Te menţii în formă 

Cu excepţia cazului în care se consumă în exces, spumantul reprezintă o opţiune mai bună pentru cei care sunt la dietă. Un pocal de brut conţine aproximativ 80-100 calorii, mai puţine decît într-un pahar cu vin de 175 ml şi mult mai sănătos decât un pahar cu bere.

După atâtea dovezi ştiinţifice e musai sa mergi la Sparkling Party. Vino pe 26 mai, ora 17.00, la intrarea în oraşul subteran Cricova, să-ţi iei doza de distracţie şi sănătate! Hai noroc!

Biletele le puteți procura online:

iTicket- https://iticket.md/event/sparkling-party
Mticket- https://mticket.md/ro/sparkling-party-by-cricova-309.html
Afisha – https://afisha.md/ro?eventId=5193

Sau la magazinele specializate „Cricova” (or.Chișinău, str.Sciusev 96; or.Cricova, str. P.Ungureanu 1; or.Cricova, str. Chișinăului 124).

P

Distribuie articolul: