Activitatea a două grădinițe din Chișinău a fost sistată din cauza creșterii cazurilor de COVID-19. La fel, se atestă o agravare a situației epidemiologice în toate instituțiile de învățământ din capitală. Cel puțin asta au anunțat reprezentanții Primăriei Chișinău în cadrul ședinței de astăzi, menționează AGORA

Mai exact, în instituțiile de învățământ primar și secundar, la data de 19 noiembrie, au fost înregistrate 167 cazuri active de COVID-19 în rândul elevilor, inclusiv 67 cazuri noi. În rândul angajaților, au fost înregistrate 127 de infectări active, inclusiv 106 cadre didactice. La fel, e vorba de 53 de cazuri noi, ceea ce denotă o creștere a infectărilor comparativ cu perioada precedentă, potrivit municipalității. Mai mult, în carantină, au fost puși peste 2.300 de elevi din 100 de clase și 76 de angajați.

În ceea ce privește situația în grădinițe, au fost înregistrate patru cazuri de COVID-19 în ultima săptămână, iar în autoizolare au fost plasați 281 de copii din 19 grupe și din 10 instituții. În rândul angajaților, au fost depistate  26 cazuri active, inclusiv opt cazuri noi.

De asemenea, în perioada 13 -19 noiembrie, două grădinițe au fost închise din cauza creșterii cazurilor de COVID-19.

Sursa: AGORA.md