Serile lungi de iarnă sunt momentul potrivit pentru a petrece timp de calitate alături de cei dragi, astfel încât să ne încărcăm cu energie pozitivă, să colecționăm amintiri și să ne arătăm din plin profunda dragoste pe care o avem unii față de alții. Probabil din acest motiv, e oportun să savurăm și niște băuturi calde, relaxante, bune pentru cei mari, dar și pentru cei mici. Am pregătit, deci, pentru voi două băuturi delicioase pe care să le împarți cu cine vrei tu.

  1. Sbiteni – o băutură venită din îndepărtata Rusie, plină de vitamine, delicioasă și perfectă pentru copii cu vârsta de peste 3 ani. Pentru a obține acel gust profund, băutura trebuie fiartă minim o oră jumătate sau chiar două. Și apropo, ingredientele pot fi mixate diferit, pot fi înlocuite cu orice alt tip de plante pe gustul tău.

Ingredientele:

  • miere – 150 g
  • apă – 1,5-2 l
  • zahăr – 100 g
  • flori de sunătoare – 2-3 linguriÈ›e.
  • cuiÈ™oare – 2 boabe;
  • boabe de piper negru – 5-6 buc.
  • ghimbir uscat – ¼ linguriță
  • scorÈ›iÈ™oară – 1 linguriță
  • mentă – 2 linguriÈ›e

Mod de preparare:

DizolvaÈ›i mierea cu un pahar de apă È™i fierbeÈ›i, nu uitaÈ›i să îndepărtaÈ›i spuma. Se fierbe zahărul diluat cu un pahar cu apă separat. Combinăm împreună, fierbem la foc mic, fără a aduce la fierbere, – ar trebui să obÈ›ineÈ›i o masă omogenă.

Fierbem ierburile și condimentele în apa rămasă timp de 15-20 de minute. Se mai lasă să fiarbă încă 10 minute, se filtrează și se combină cu amestecul de miere și zahăr. Se bea fierbinte.

  1. Glintwein fără alcool – venit din țările germanice, această băutură, de regulă alcoolică, este perfectă pentru a te încălzi, atunci când temperaturile cad sub minus. Prin urmare, poți acum să reinterpretezi rețeta într-un fel inedit, potrivit chiar și celor mici.

Ingredientele:

  • Apă – 300 ml
  • Suc de fructe (mere, merisor, rodie, cirese) – 1-1,5 l
  • Portocaliu – 1-2 buc.
  • Măr – 1-2 buc.
  • Lămâie – ½ buc.
  • Rădăcină de ghimbir – 2-3 cm
  • ScorÈ›iÈ™oară – 2 beÈ›iÈ™oare
  • CuiÈ™oare – 4-5 muguri
  • NucÈ™oară – ½ linguriță
  • Anason – 2-3 stele după gust
  • Miere – după gust

Mod de preparare:

Turnați apă într-o cratiță sau într-o tocană. Adăugați condimente, fierbeți doar câteva minute. Tăiați portocala felii sau felii, stoarceți sucul de la lămâie, îndepărtați miezul din măr, tăiați felii și trimiteți toate fructele în cratiță. Se amestecă și se toarnă sucul de fructe. Încingem, dar nu aducem la fierbere. Lăsați-l să infuzeze puțin și turnați-l în termos sau pahare. În acest din urmă caz, băutura poate și ar trebui să fie decorată cu citrice și stele de anason.

 

Sursă: mel.ro

Sursă foto: mysecret.ru; proprikol.ru

Distribuie articolul: