Să călătorești cu bebelușul nu este chiar atât de ușor. Este posibil să îți faci multe griji și să fii stresată de cum va decurge această deplasare. Din acest motiv, unii părinți evită să meargă în vacanță cu bebelușul și preferă să aștepte până când acesta va crește mare. Nu este neapărat să lași să treacă ani pentru a te aventura într-o călătorie. Mai jos, ți-am pregătit câteva sfaturi de care să ții cont atunci când pornești la drum cu odrasla ta.

Echipamentul pentru siguranța bebelușului

Scaunul de mașină pentru copii
În primul și în primul rând, va trebui să cumperi un scăunel pentru mașină, fără nicio îndoială. Acest lucru nu numai că este obligatoriu din punct de vedere legislativ aproape peste tot în lume, dar indiferent dacă călătorești cu mașina sau cu avionul, nu vei putea sa ții bebelușul în brațe tot timpul, mai mult, dacă vei călători cu mașina, bebelușul ar trebui să stea în scăunel tot drumul, pentru siguranța sa.

Căruciorul
Un cărucior de călătorie s-ar putea să vă salveze, în funcție de unde mergeți în călătorie. Unele modele de cărucioare sunt compacte și pliabile, ceea ce îți permite să le depoztezi în portbagajul mașinii. În caz că urmeaza să mergi mai mult pe jos în această călătorie, atunci căruciorul este echipamentul ideal pe care sa îl iei cu tine, cu siguranță nu vei regreta!

Somnul
Ia în considerare și unde va dormi bebelușul în această călătorie, și cumpără un pătuț portabil, care va fi de ajutor dacă sunteți plecați de acasă pentru mai mult timp.

Trusa medicală de prim ajutor
Planifică să iei cu tine și o trusă de prim ajutor, pe care oricine, nu numai părinții, ar trebui să o aibă atunci când pleacă undeva. Câteva din lucrurile de bazaă care trebuie să existe în acestă trusă sunt medicamentele împotriva durerii, a febrei, plasturi medicali și alte astfel de lucruri folositoare.

Alimentația bebelușului

Alaptatul
Daca îții alaptezi bebelușul, ia cu tine un șal care să îți ofere intimitate atunci când sunt și alți oameni în preajmă. Ia în considerare și o pompă pentru alăptare, dacă își este mai comod să hrănești bebelușul astfel.

Laptele praf și biberoanele
Dacă îți hrănești bebelușul cu formula, atunci ia suficient cât să îți ajungă pe perioada călătoriei și împachetează și biberoanele și echipamentul pentru sterilizarea lor.

Mâncare
Dacă bebelușul mănâncă hrana solidă, atunci ai grijă să ai la tine câte ceva, fructe, legume, iaurturi, suficiente cât să ajungă pentru mai mult timp.

Ustensile și accesoriile
Nu uita să împachetezi lingurițele, castronele, bavetele, șervețelele umede și o pungă din plastic pentru ele, dacă faci o călătorie scurtă, pentru a le depozita.

Îmbrăcămintea și lenjeria

Scutece
Nu uita de scutece! Ai grijă sa iei suficiente scutece, astfel încât să ajungă pentru un drum lung. În funcție de locul în care alegeți să vă petreceți vacanța, gândește-te foarte bine dacă îți încarci sau nu bagajul cu multe scutece pentru bebe. Poți oricând cumpăra unele dintr-un supermarket, atunci când ajungeți la destinație.

Îmbrăcămintea
Ia cât mai multe obiecte de îmbrăcăminte în bagaj, uneori vremea este schimbătoare și se poate face frig când nu te aștepti, așa că este bine să fii pregătită. Mai mult de atât, cu bebelușul, vei avea nevoie de mai multe schimburi pentru momentele în care apar pete de suc sau mâncare sau alte astfel de mici accidente.

Pălăriuța – o pălărie care să îl protejeze de soare pe bebeluș, sau o căciuliță care să îi țină de cald sunt necesare, așa că nu le uita acasă.

 

Acum că cunoști toate aceste detalii, poți porni la drum. Călătorie plăcută alături de piciul tău!

Distribuie articolul: