Astăzi se împlinesc 90 de ani de la nașterea Annei Frank, celebra tânără evreică germană, victimă a Holocaustului din cel de-al Doilea Război Mondial, care a devenit cunoscută datorită jurnalului său în care își povestea întâmplările zilnice. Cu această ocazie, pe 14 iunie, la Teatrul Alexei Mateevici se va juca monodrama „Jurnalul Annei Frank” cu Elena Frunze-Hatman în rolul titular.

A doua zi, pe 15 iunie, începând cu ora 18:00, se vor prezenta alte două spectacole-lectură după piesele dramaturgilor din România, în premieră pentru Moldova: „Cum să fii singur și fericit” de Livia Stoica, lecturată de Elena Frunze-Hatman și „Tiadora” de Maria Manolescu, lecturată de Francesca Gărbălau, studentă anul II la Arta Actorului, AMTAP.

După aceasta va urma monodrama „Totul pe masă”. Inspirat din textele lui Charles Bukowski, spectacolul va pune la încercare posibilitățile și talentul actorului Vasil Duev din Bulgaria.

Spectacolul se joacă în limba bulgară și engleză. „Totul pe masă” a fost premiat la Festivalul Internațional de Teatru Monodrama din Bitola, Macedonia, s-a bucurat de Premiu special al publicului la Art Trema Fest (Serbia), Premiu pentru cea mai bună interpretare și Premiul special al publicului la Festivalul MonoAkt (Kosovo), Premiu pentru inovare (Macedonia) la Festivalul Actor of Europe, Premiul mare pentru interpretare la Balkan Theater Tirana Fest.

One (wo)man show pentru tine(ri) promovează și valorifică dramaturgia contemporană în spațiul teatral românesc și vine intru susținerea monodramei și artei actoricești. Invitații serii sunt dramaturgii Dumitru Crudu și Mariana Starciuc.

Bilete găsiți pe iTicket.