Rețeta de Dorada cu cartofi si dovlecel în rolă este foarte ușor de făcut acasă și iese grozav. La această rețetă poți pune deasupra și usturoi. 

 

Ingrediente pentru două persoane:

2 portii do pește Dorada
2 cartofi
1 dovlecel
4 căței de usturoi
1 Chilli
Pătrunjel tocat
Sare și piper negru

Mod de prepare

Într-o tavă pentru rolă vom pune ulei de măsline.
Vom spăla și curățăm cartofii. Le vom tăia în felii de ½ centimetru și cu ele vom acoperi fundul tăvii.
Vom tăia dovleceii în felii tot de aproximativ ½ centimetru și le vom pune deasupra cartofilor. vom stropi
Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade Celsius deasupra și dedesubt și coacem timp de 30 de minute.
Curățați și tăiați usturoiul în discuri. Într-o tigaie mică se adaugă ulei de măsline și apoi se adaugă usturoiul și ardeiul chilli tocat și se prăjesc la foc foarte mic până usturoiul începe să se rumenească, cu mare grijă să nu-l ardeți.
Când cartofii sunt practic copți, vom scoate tava din cuptor și adăugam peștele Dorada, deschiși în jumătate și fără spini. Asezonați cu sare și piper și stropiți cu ulei de măsline și lăsați să se coacă aproximativ 10 minute. Depinde de fiecare cuptor.
Se toarnă usturoiul prăjit peste cele peștele Dorada și se presară pătrunjelul tocat.

Vă sfătuiesc să urmăriți videoclipul nostru cu Dorada la cuptor cu cartofi și dovlecei pentru a înțelege mai bine tot ce este explicat. Deși videoul este în limba spaniolă veți vedea măcar cum se prepară rețeta.