Donuțul cu glazură nu te poate lăsa fără o senzație nebună de poftă. Deliciul este ușor de preparat acasă, așa că e timpul să experimentezi.  

Ingredientele de care vei avea nevoie pentru preparare: 

  • Unt topit – 30g
  • Lapte cald – 3.5 cești
  • Drojdie proaspătă – 50 g
  • Zahăr – 150 g
  • Vanilie praf – 90g
  • Extract de vanilie – 1 lingură
  • Scorțișoară – 1/2 ligurițe.
  • Sare – 1 varf de cuțit.
  • Ouă – 2 buc.
  • Făină – 625 g

Pentru glazură:

  • Zmeură proaspătă – 3-4 bucăți.
  • Zahăr pudră – 250 g.
  • Sirop de zmeură – 2 linguri.

Modul de preparare: 

1. Încălzește cuptorul până la 190 de grade.
2. Amestecă untul și laptele, încălzește amestecul apoi adaugă drojdie. Așteaptă să se umfle.
3. Se adaugă în drojdie zahăr, vanilia, scorțișoara și sarea.
4. Adaugă făina și amestecă bine până obții o masă omogenă.
5. Se adaugă ouăle. Se bat ouăle pe rând.
6. Puneți aluatul pe o suprafață presarată cu făină și se frământă bine.
7. Apoi pune aluatul într-un castron, se acoperă cu un prosop uscat și se lasă timp de 2 ore într-un loc călduț.
8. Unge cu ulei forma pentru donuț.
9. Întinde aluatul într-un strat de 1 cm.
10. Taie cercurile și se pune în forme.
11. Acoperă cu un prosop și se lasă într-un loc cald timp de 45 minute.
12. Se pune apoi la copt pentru 8 minute.
13. Scoate din forme și se răcește înainte de acoperirea cu glazură.
14. Pentru glazură: pisează bine zmeura ca să obții mai mult suc, adaugă zahăr pudră și amestecă bine, apoi mai adaugă sirop din zmeură și, iarăși se amestecă.
15. Înmoaie donuțurile în glazură și pune-le pe un grătar. Presară deasupra pulbere decorativ.

vIQ3__yuWok

 

YHcvJhfmf-4

RQq8lL8gutU 9jZ6kupYgzkXTIVsbrA_2U

Distribuie articolul: