Deși are un job la care merge zilnic, fiind recepționistă la un Centru de reabilitare medicală, Doinița Ciurea are mereu în cap un nou model de gentuță croșetată și o nouă combinație de culori. Studiile în științe economice o ajută acum să nu greșească numărul ochiurilor, să le scadă sau adune la vreme și să țină evidența noilor modele create. Iar comenzile nu încetează să vină… din toate colțurile lumii.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

👛Gentuță croșetată handmade by Nitza Collection! ❤️ O culoare minunată , culoarea fructului maracuja! 👠P.S. Dragă, Olesea ,să porți această gentuță cu mult drag!! #instafollow #instagram #instalike #instaphoto #handmade #handmadebag #knitting #knittinglove #crochet #crochethobby #crochetterapia #instalove

O postare distribuită de Nitza_Collection Bags (@nitza_collection) pe

Pasiunea din adolescență

„Încă din școală îmi plăceau orele de educație tehnologică să croșetez, împletesc etc. Am început să croșetez gentuțe acum doi ani jumătate, văzând undeva o gentuță croșetată.  Mi-am propus să încerc și eu, iar rezultatul a fost neașteptat de frumos. Îmi amintesc clar prima realizare – o gentuță bordo, la care am lucrat câteva zile ca să învăț cum să o fac mai bine… dar a ieșit ok”, își amintește Doinița.

Doinița Ciurea

Totul a început de la o gentuță micuță

„Rezultatele primei lucrări au fost foarte bune, iar lucrările au început să curgă una după alta. Asta m-a făcut să înțeleg că ceea ce fac e apreciat și merită de continuat. Mă joc cu diverse culori și modele. În unele cazuri vin eu cu idei pentru clientă sau vine ea cu preferințele ei și execut la comanda. Cert este că bucuria ei când își vede proiectul realizat este cea mai plăcută pentru mine”, ne mărturisește creatoarea.

Furnitura, disponibilă oricui

„Materia primă o găsesc în magazinele specializate, care se găsesc în centrele comerciale de la noi din Chișinău. E vorba despre ghemurile de ață și furnitură pentru gentuțe, disponibile oricui practic, doar să vrei să creezi. Cel mai des sunt solicitate gentuțele de seară, mici, de obicei după o ținută deja existentă. Am și comenzi de peste hotare, de la moldovencele stabilite în străinătate sau pentru a le face cadou străinilor – le trimit prin colet sau le ridică cineva din rude, cunoștințe ale persoanei care a comandat”, ne mai explică Doinița Ciurea.

Pasiune în tot ce faci

„Trebuie să îți placă ceea ce faci – ăsta e primul lucru necesar, să simți ceva aparte pentru acest gen de lucruri handmade. E important ca rezultatele bune și frumoase să-ți producă plăcere. Îmi pare o activitate foarte liniștitoare și care te binedispune, deci cine vrea să încerce – Spor la muncă și mult succes!”, le transmite Doinița.

Alinare pentru suflet

„Dacă împletitul ar fi o disciplină aparte cred că acum mult mai mulți ar avea o ocupație frumoasă, de suflet. O spun din propria experiență. Croșetatul pentru mine e o alinare sufletească și cred că cei care au ținut măcar o dată andrelele sau croșeta în mână mă înțeleg perfect. Îmi doresc mult să devin mult mai cunoscută și de ce nu să dezvolt asta mult mai mult și să am chiar un magazin propriu”, ne declară artizana.

Foto: Nitza Collection