O tendință relativ nouă, în organizarea evenimentelor speciale, este „fântâna de ciocolată” - o adevărată atracție a nunților, cumetriilor și evenimentelor din sfera business-ului. Elena și Vasile Răzlog sunt doi soți care au reușit să transforme acest deliciu într-o afacere, lansând ChocoSmile - un serviciu care pune la dispoziția clienților ciocolată caldă, belgiană, alături de baruri de fructe, deserturi, limonadă și bere. Afacerea soților Răzlog se bucură de succes, sursa de inspirație fiindu-le copiii. Au trei fii, cărora, prin exemplul personal, le arată că în viață toate se obțin pe cont propriu și doar cei cu adevărat puternici reușesc să își atingă scopurile. Noi le-am răpit un interviu, iar ce ne-au mărturisit, vedeți mai jos.

11219654_458542094270962_1474142575460229865_nElena, Vasile, sunteți un cuplu demn de toată admirația, iar toate familiile care v-au cunoscut, au făcut-o grație afacerii dulci pe care o dețineți. Cum a început totul?

Vasile: Cu aproape cinci ani în urmă, fiind la o nuntă, am văzut un fondue de ciocolată, alături de care am stat o bună parte a serii și, fiind un mare iubitor de ciocolată, am găsit informația despre fântâna de ciocolată. Am spus: de ce nu?, așa fiind procurată prima fântână.

Reacțiile, pe alocuri, erau chiar haioase, unii invitați apropiindu-se cu ceașca, alții – având nevoie de îndrumare pentru a afla ce este aceasta și cum se consumă.

12472601_509181815873656_6568312203555350103_n

16865234_669781506480352_8407927754433398195_nCare este menirea unei fântâni de ciocolată? Ce ingrediente conține masa dulce și cine este publicul său țintă, la orice petrecere?

De regulă, fântâna de ciocolată se conectează la începutul ceremoniei, permițându-le oaspeților să se delecteze cu combinația dintre fructele exotice reci și ciocolata belgiană caldă, fiind locul unde de obicei oaspeții îl petrec, până a trece la masa de sărbătoare.

Fructele sunt diverse: ananasul, kiwi, portocalele, bananele și strugurii fiind cele mai solicitate. Asortimentul e făcut de comun acord cu clienții, conform preferințelor lor, dar ținând cont și de ciocolata preferată: albă, neagră sau cu lapte, fiecare combinându-se mai mult sau mai puțin cu fructele dorite.

Nu există un public-țintă fix, amatori de ciocolată fiind atât cei mai mici, oaspeți ai ceremoniilor, cât şi restul invitaților, necătând la vârstă sau un alt criteriu.

Ce alte oportunități delicioase le oferiți clienților care vor să lase amintiri de neuitat invitaților de la petreceri? De unde provin fructele pe care le transformați în limonade și candy bar-uri?

În prezent, oferim Fântâna de ciocolată, Bufetul de Fructe, Lemonade Bar-ul, Candy Bar-ul și Beer Bar-ul, iar în viitor planificăm să extindem numărul serviciilor prestate. Fructele provin de la magazinele specializate, fiind atent selectate și fiind însoțite de certificate de calitate pentru siguranța clienților și a oaspeților acestora.

Cum reușiți să transportați aceste delicii și să oferiți publicului cea mai înaltă calitate a produselor, având în vedere temperaturile din acest sezon?

Transportarea se face în containere termice, și după caz, cu mașina frigorifică, ceea ce permite transportarea în condiții optime a produselor.

16939028_671762156282287_4007280713885203309_n

17523497_456420891360926_352091893139555364_nVasile, această întrebare vi se adresează în mod special: cum v-ați descoperit talentul pentru videografie? Ați stat să meditați vreodată la câte evenimente ați reușit să ajungeți?

Încă din adolescență aveam pasiunea pentru fotografie, părinții procurându-mi un aparat foto cu peliculă, cu care făceam poze pe la evenimente mici. Apoi am procurat o cameră video, încercând micii pași în videografie.

După absolvirea facultății, am hotărât să merg tot pe calea aceasta, fiind lucrul care îmi place și mă reprezintă. Referitor la numărul de evenimente, sunt numeroși; am o mulțime de prieteni chiar și cumetri, care fac parte din foștii mei clienți.

20708179_497919883877693_8696798682550927521_n

Care e partea mai puțin plăcută și frumoasă a nunților organizate în Moldova?

Consider ca fiind depășit „întâmpinatul oaspeților” în forma actuală, practicată la o mare parte din nunți. E un proces obositor, atât pentru oaspeți, cât și pentru miri. La fel și masa mare, acestea două furând o mare parte din timpul care poate fi folosit pentru distacția tinerilor și a invitaților.

18221547_723519061106596_2330987895553174649_n

11214117_458537334271438_3634856781841454189_nE aparent imposibil ca doi soți să reușească să fie în același timp peste tot, făcându-și treaba cât se poate de bine. Cine mai face parte din echipa voastră? Planificați o extindere a afacerii?

Evident că apelăm și la serviciile altor persoane, având în echipă doi membri permanenți și, după necesitate, alt personal.

Desigur că planificăm o extindere, acum ne aflăm la etapa identificării noilor genuri de activitate.

2

Timpul este cea mai de preț resursă și pentru familia Răzlog. Cum reușiți să vă îmbinați activitățile, astfel încât să reușiți să vă faceți timp pentru tot ce este mai scump: copiii?

12871453_248768948789698_4003731396615882484_nVasile: Ne străduim să ne planificăm activitățile în așa fel, încât șă reușim să fim aproape și de copii, o bună parte din activitățile organizatorice fiind făcute de mine, în așa fel, ca soția să poată să fie mai mult timp alături ei. Eu, deja, după posibilitate…

Cu siguranță că cei 3 fii se vor fi mândri de reușitele Dvs, în tinerețe. Ce lecție importantă de viață ați dori să moștenească și să o transmită mai departe?

Totul este posibil, dacă îți dorești ceva cu adevărat, trebuie să îți dai toată străduința pentru a duce acest lucru la bun sfârșit. Punându-ți limite de unul singur, riști să nu-ți aduci visul la final. Totul este posibil!

Vă mulțumim pentru acest interviu și vă urăm succese mari în continuare!

20953190_502235976779417_6570789853300092637_n

Foto: ChocoSmile, arhiva personală