De mic copil se visa pe scena mare de la Eurovision și acum face pași mici, dar încrezuți spre visul ei de a se face auzită în lumea muzicii. Antuaneta Antoni are 22 de ani și este studentă la Universitatea Tehnică din Moldova, facultatea Inginerie Economică și Business. Pe lângă universitate și cariera de interpretă începătoare activează și la o companie telefonică din R. Moldova, în departamentul Clienți Corporativi. Recent a lansat prima ei piesă și astăzi vom afla ce se ascunde în spatele acestei melodii și pasiunii sale pentru muzică.

Care a fost visul copilăriei tale?

„Încă de mic copil, an de an, vizionând Eurovision Song Contest visam să ajung pe marea scenă ca să pot reda prin cântec acele emoții și trăiri care nu pot fi rostite prin cuvinte.”

Cum ți-ai descoperit talentul vocal?

Sinceră să fiu nu îmi amintesc cum totul a evoluat atunci, însă țin minte și acum acel moment când: la vârsta de opt ani am pășit pragul școlii de muzică cu mari emoții să susțin examenul de admitere. Au fost niște trăiri incredibil de frumoase și în acea perioadă am înțeles că muzica mereu va face parte din viața mea.

De unde provine dragostea față de muzică?

„Pasiunea pentru muzică probabil provine încă din copilărie. La noi în familie mereu erau urmărite cu entuziasm toate concursurile muzicale și concertele care erau difuzate atunci la TV. Până acum îmi amintesc cum duminică dimineață, la ora 10, vizionam împreună cu toată familia concursul Ring Star. Noi cu fratele meu rareori priveam filme sau desene animate, cel mai des părinții ne găseau în fața televizorului urmărind vreo emisiune muzicală. Și iată că recent am hotărât că iarăși vreau ca muzica să mă însoțească pretutindeni. Acum frecventez școala de vocal Svetsing, unde am și făcut cunoștință cu profesoara de canto, Ana Obodescu, cea care mă ghidează în lumea artistică și îmi oferă lecții de calitate”.

Ai vreun gen de muzică pe care  preferi să-l interpretezi mai mult?

„Eu cel mai des interpretez melodii lirice. Probabil genul de muzică proiectează caracterul omului, respectiv, eu sunt o persoană liniștită, din acest motiv ascult și mereu cânt acest stil muzical.”

Ce faci pentru a te realiza în muzică?

„Cândva îmi părea că pentru a te lansa în muzică este nevoie doar de talent, însă cu timpul am conștientizat că este doar o mică parte din tot procesul de creație, fără a depune mult efort, muncă și dăruire de sine, nu iese produsul care să coincidă așteptărilor. Acum, practic tot timpul liber este predestinat orelor de canto și cu multă perseverență și exersări, pas cu pas, ajung la rezultatul mult așteptat”, ne-a mărturisit interpreta.

De curând ai lansat o nouă piesă, cum a fost procesul de realizare?

„Probabil perioada dată a fost cea mai frumoasă pe care am trăit-o până acum. Chiar dacă la început nu îmi reușea, învățând notă cu notă și vers cu vers, timp de o lună, am reușit să înregistrăm piesa și să ne bucurăm de rezultat”.

Ce emoții te-au cuprins când ai văzut rezultatul final al videoclipului?

„Eu, de fapt, nu sunt o persoană foarte emotivă, însă în momentul în care am văzut videoclipul, lacrimile de fericire singure curgeau pe obraz fără să le pot stăpâni. Am avut nevoie de câteva minute pentru a-mi reveni și să înțeleg că nu visez și acest moment frumos se întâmplă chiar cu mine”.

Care sunt scopurile tale în viitor?

„În viitor doresc să am cât mai multe lansări muzicale frumoase, cu piese care pot ajunge chiar și în inimile reci ale oamenilor ce ne înconjoară, pentru că doar muzica poate apropia sufletește două persoane, fără explicații și cuvinte. Exact cum spune și George Enescu: „Muzica pornește din inimă, și se adresează inimii””

Cu cine dintre artiști ai visa să colaborezi?

„Sinceră să fiu, nu am un idol în viață, căci noi toți suntem o personalitate proprie și individuală, însă îmi plac foarte mult lucrările interpretei ruse Zivert, fiindcă piesele ei reflectă realitatea văzută prin ochii unei femei puternice și pline de viață”.

Distribuie articolul: