Un cuplu cu dizabilități din Rezina are nevoie de noi pentru a-și crește în liniște și siguranță copilașul mult dorit. Povestea Elenei și a lui Alexandru a fost relatată pe rețelele sociale de către fotografa Olga Lopatsky. Aceasta a asistat la naștere și a fost martora emoțiilor pe care le-au trăit părinții și acum și-a propus să ajute această familie frumoasă, care în pofida provocărilor pe care i le-a oferit viața, continuă să creadă în dragoste, să se susțină reciproc și să se bucure de venirea pe lume a lui Mișca, privind cu nesiguranță și speranță în viitor.

#dizabilitateanueunobstacol

„Acum două luni în urmă m-a sunat o colegă, Stela Dontu, povestindu-mi istoria a doi tineri din r. Rezina. Istoria, care nu te poate lăsa indiferent și pe care, la rândul meu, vreau să v-o relatez.

Elena, cu deficiență locomotorie severă din copilărie și Alexandru, cu deficiență locomotorie și el, amplificată de o patologie înnăscută care a dus la devieri de auz și vorbire, în pofida tuturor problemelor de sănătate care au creat și crează zeci de obstacole în viața lor, au reușit să întemeieze o familie frumoasă, unită prin dragoste, respect și grijă unul față de altul.

Foto credit: Olga Lopatsky

Fiind de 7 ani împreună și trecând prin nenumărate greutăți, pe 2 februarie, cu ajutorul unor medici minunați de la
Institutul Mamei și Copilului, visul Elenei de a fi Mamă, a devenit realitate. Pe lume a apărut copilașul mult dorit și absolut sănătos, pe care l-au numit Mihail. „Mișa” ar fi unicul nume ușor de pronunțat pentru tatăl său, Alexandru.

Foto credit: Olga Lopatsky

Îmi vine greu să redau în cuvinte emoțiile Elenei din ziua nașterii: o stare cuprinsă de necunoaștere, frică, neliniște, speranță atunci când încredințezi tot ce e mai sfânt în mâinile medicilor… A fost tăcută, smerită și cu o privire care te lăsa fără grai. O încurajam, o țineam de mână și simțeam cum tremură…

Foto credit: Olga Lopatsky

Dar și mai emoționantă a fost externarea mămicii cu bebelușul pe care cu greu îl ține în brațe și prima întâlnire cu tatăl micuțului.

Foto credit: Olga Lopatsky

Au fost lacrimi. Lacrimi de fericire…

Nici Elena, nici Alexandru nu au solicitat ajutor vreodată, deși singura lor sursă de existență este pensia de invaliditate!

Au o modestie ieșită din comun care îi face să se simtă fericiți pentru că sunt împreună, pentru că sunt o familie și au copilaș sănătos, cu un zâmbet irezistibil!

Foto credit: Olga Lopatsky

Unica și cea mai stridentă problemă acum este faptul că nu au un colțișor al lor. La moment, locuiesc într-o căsuță oferită temporar de o persoană cu suflet mare.

Nu este nevoie de mult! De asta îmi asum curajul și vă îndemn să facem un bine!!! Această familie nu are de la cine să aștepte și nici să primească ajutor!

Putem pune bănuț la bănuț, pentru ca Elena, Alexandru și Mișca să aibă parte de ceva la care nici nu se încumetă să viseze – o locuință mică la primul etaj, în raionul Rezina!

Orice donație cât de mică, orice share și un gând bun înseamnă enorm pentru această familie!

Haideți să le fim alături! ❤️

Modalități de a dona:

MCharity.org

Facebook.com/donate

GoFundMe

Vreau să exprim sinceră admirație și mulțumire cadrelor medicale ale Institutului Mamei și Copilului, care au făcut tot posibilul pentru ca Elena și micuțul nou-născut să se simtă în siguranță: dl Sergiu Gladun, medicii obstetricieni-ginecologi Ruslan Samoilenco și Irina Castravet, asistați de Lilia Razborschi – moașă, Ștefan Anghel – medic anesteziolog, Alexandru Magulceac – medic neonatologdar și asistentelor, surorilor medicale care au fost alături de Elena și au acordat tot ajutorul și grija sa.

Multă sănătate vouă, stimați medici!”, încheie Olga Lopatsky.

Foto credit: Olga Lopatsky

Haideți să punem mână de la mână și să dăruim acestei familii posibilitatea de a-și achiziționa o locuință în care să se poată simți ca ACASĂ. Să dăruim împreună speranță.

Foto credit: Olga Lopatsky

Citește și: Olga Lopatsky – fotografa ce imortalizează nașterea: „După ce văd pozele, mămicile îmi scriu că plâng de fericire” (Foto)