EA.md a lansat campania „Din nou EA” - o serie de interviuri și materiale care vin în susținerea morală și psiho-terapeutică a femeilor care au trecut printr-un divorț. Primul interviu din această serie a foat cu Angela Stafii, care a venit și cu mai multe recomandări referitor la ce pot face femeile ca să se elibereze de durere și să recapete fericirea și liniștea lor.

Vezi mai jos câteva tehnici prin care să treci mai ușor peste durerea unei despărțiri:

Trebuie să încercăm să lucrăm mult asupra noastră, pentru că de multe ori oamenii divorțează chiar dacă se iubesc, or iubirea uneori nu e suficientă ca să țină o relație, mai e nevoie de compromisuri, de cedări…

Îi putem spune despărțire, separare… însă imediat copilul simte un abandon, dacă nu-i explicăm de ce a plecat mama sau tata. El va rămâne cu acest complex. Rușine și frica părintelui nu vor proteja copilul. Apelați la un mediator, la un psiholog, nu vă traumatizați dublu.

Dacă ai ajuns la divorț, înseamnă că mai ai de lucru asupra ta, ca să nu duci într-o nouă relație aceleași „paternuri”, să nu faci aceleași greșeli.

Dacă nu avem cu cine vorbi, vă recomand să scrieți, să desenați, să vă puneți muzică și să dansați, să faceți sport ca să eliberați durerea din inimă, din piept. Ieși la marginea satului în pădure și strigă. E foarte util să scoți din tine această durere.

Interviul integral cu Angela Stafii în puteți urmări AICI.

Va urma o serie de alte povești despre lacrimi și fericire, video sau în scris. Și nu venim să încurajăm divorțul, ci să le ajutăm pe femei să fie fericite, să treacă peste o despărțire cu capul sus și demn. Dacă dorești să ne împărtășești părerea sau istoria ta proprie te îndemnăm să ne scrii la [email protected].