Mâncarea este o parte importantă din viața noastră, iar frigiderul este cel mai mare influencer din casă dacă ne raportăm la numărul de vizualizări pe care îl face timp de 24 de ore. Totuși, de multe ori ajungem să  ne amuțim rațiunea și ne lăsăm duși de val atunci când mergem la cumpărături. În rezultat, umplem coșul cu produse de tot felul, pe care, în mod normal, nu avem cum să le mâncăm încadrându-ne în termenul lor de valabilitate. Agora a invitat micii noștri experți la o discuție sinceră despre risipa alimentară. Ce cred copiii despre obiceiul de a arunca resturi de mâncare și ce sfaturi practice au pentru a-i ajuta pe adulți să devină mai economi, vedeți în filmulețul de mai jos.

Unele aspecte ale subiectului risipei alimentare au fost analizate de jurnaliștii AGORA. Potrivit reportajului, produsele de origine animală care au termenul de valabilitate expirat pot deveni materie primă pentru alte produse… cum ar fi mâncarea pentru câini. Asta a demonstrat-o un antreprenor din Republica Moldova, care și-a construit o linie de producție în acest sens la Strășeni. De câțiva ani, deservește două mari rețele comerciale din țara noastră.

Menționăm că materialul face parte dintr-un proiect de Jurnalism de Soluții, lansat de AGORA.  Acesta este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile din articol aparţin autorului şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Iată o idee bună ca să nu arunci pâinea: Gătește crutoane cu gust de adjică, muștar, usturoi și cașcaval. Mai delicioase decât cele din comerț (Video)