Mâine ar putea fi ales un nou șef la Direcția municipală Educație. Candidații vor trece proba scrisă și interviul. Informația a fost confirmată pentru Agora de primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu. Liderul PAS, Maia Sandu a acuzat însă „secretomania cu care se desfășoară concursul”.

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu menționează că, potrivit legii, cu cel puţin trei zile lucrătoare înainte de data desfăşurării probei scrise, pe pagina web a autorităţii publice se plasează informația despre data, ora, locul desfăşurării probei scrise, fapt care nu a fost realizat. Contactat de Agora, primarul interimar Ruslan Codreanu a spus însă că toate informațiile au fost publicate. Totuși, acestea lipsesc. A fost publicată doar lista candidaților admiși, notează AGORA.

„Dincolo de încălcarea flagrantă a legislației, această acțiune nu este altceva decât o încercare disperată a Partidului Democrat de a forța, cu doar trei zile înainte de turul II al alegerilor, propulsarea în această funcție cu responsabilitate majoră a unor personaje loiale regimului și, totodată, nocive pentru sistemul educațional, de genul lui Valentin Crudu, participant și el la concursul respectiv”, a scris Maia Sandu, solicitând suspendarea concursului.

Ruslan Codreanu a menționat însă că nu vrea să comenteze „declarațiile politice care nu conduc la nimic”. Iată cine sunt pretendenții la șefia Direcției.

Distribuie articolul: