Lilia Curoș, care la momentul actual este în concediul de îngrijire a copilului, realizează cu pasiune lucruri drăguțe pentru decoruri evenimente. Materialele pentru compozițiile sale sunt colectate personal de către handmade artistă, laolaltă cu copiii ei, iar la realizarea suvenirelor participă toată familia.

Ce v-a inspirat să realizați astfel de suvenire și cadouri?

„M-au motivat membrii familiei și prietenii, care au fost primii mei clienți. De la bun început, spuneau că așa frumusețe trebuie arătată oamenilor. Desigur că aveam emoții și credeam că asta nu o să fie cuiva interesant. Am deschis pagina pe o rețea socială pentru că doream propriul logo, voiam să mă evidențiez din motiv că handmade-ul este o arie destul de largă și e complicat să uimești pe cineva”, povestește handmade artista.

Care este semnificația denumirii „Ruda”?

„Toți îmi adresează această întrebare. Eu sunt din Ucraina, dacă traducem din limba ucraineană acest cuvânt, în română va fi „roșcată”. Soțul mereu m-a numit vulpe roșcată, în limba ucraineană ar suna „руда лисиця”. Astfel a apărut denumirea”, explică Lilia.

Care sunt cele mai căutate lucrări?

„Vara sunt solicitate accesoriile pentru păr, accesoriile pentru matinee sau festivități tematice. În fiecare perioadă a anului sunt solicitate diferite lucruri. În Republica Moldova acest domeniu abia se dezvoltă și oamenii încă nu-și permit să decoreze casele de sărbători așa cum se face în Europa, unora le este frică să nu i le fure decorurile la evenimente. Produsele mele se potrivesc pentru oricine, inclusiv și bărbați. Pun un accent special ca materialele din care realizeez lucrările să fie eco”, continuă meșterița.

Dacă clientul vine cu o solicitare mai deosebită, o să acceptați comanda?

„În timpul preluării comenzii eu sugerez clientului să-mi arate măcar aproximativ cum ar vrea el să vadă produsul final. Neapărat încerc să respect toate dorințele, reieșind din materialele pe care le găsesc. Sunt situații când discut cu persoana chiar atunci când aleg materialele, decidem împreună cum putem înlocui ceva sau adăuga. Desigur că sunt și cei care au încredere în mine și-mi dau libertatea totală. Nu iubesc să copiez, prefer în fiecare lucrare să las ceva deosebit din partea mea”, explică femeia.

Ce puteți spune despre decorurile la evenimente de o mare amploare?

Acesta este visul meu, dar pentru așa comenzi ai nevoie un spațiu adițional, asistent și dezvoltarea proiectului. Undeva prin gânduri toate aceste idei sunt bine formulate, dar acum fizic nu am posibilitatea să le realizez pentru că e destul de complicat pentru o mamă cu trei copii, dintre care doi sunt gemeni. Până atunci, mă pregătesc pentru Ziua Îndrăgostiților. Deja am realizat o comandă de magneți pentru un liceu din Chișinău”, încheie Lilia Curoș.