Dina Melwani și-a lansat brandul în Emiratele Arabe Unite, în anul 2015. S-a făcut cunoscută pentru ținutele în care simplețea se împletește cu luxul. De 2 ani are grijă ca toate creațiile ce ies din atelierul ei să fie de cea mai înaltă calitate, din stofe fabricate în Italia, Japonia, Spania. Ultima colecție a Dinei poartă amprenta culturii indiene. Despre asta, dar și despre cum a început cariera moldovencei în industria modei, a fost luată la întrebări de Roula Allam, pentru revista About Her.

Un designer basarabean a debutat cu o colecție de rochii în Dubai. Despre cine e vorba

De unde interesul pentru industria modei?

„Mi-am manifestat interesul pentru acest domeniu la o vârstă fragedă. La 12 ani am început studiile la școala de pictură și chiar în primul an am câștigat câteva concursuri de pictură naționale și internaționale. Mai târziu, am ajuns să traduc pictura în ceea ce fac astăzi. Crearea unor lucruri noi în fiecare zi îmi oferă o plăcere enormă. Spre exemplu când fac cumpărături, eu caut anumite obiecte care ar scoate în evidență atuurile mele și m-ar face să arăt elegant, cu clasă. Crezul meu este că hainele pot determina încrederea. Interesul meu pentru modă s-a dezvoltat în momentul în care am început să creez pentru mine ținute pe care nu le găseam în magazine. În prezent, când gândesc un design, am mereu clientul în minte. Mă gândesc la ce ar putea să îl facă fericit și puternic. Apare o satisfacție copleșitoare în momentul în care clientul este fericit cu ceea ce creăm noi.  Acest sentiment creează și menține interesul meu pentru industria modei.”

xj3a6220-copy-19

Cum a influențat istoria ta personală viziunile tale legate de modă?

„În Cahul, un mic oraș din Moldova, nu aveam prea multe opțiuni în materie de televiziune atunci când eram eu mică. Unicul post care mă bucura era unul indian, cu traducere în rusă. Difuzau filme Bollywood. S-a întâmplat să mă căsătoresc eu cu un indian care are o familie extraordinară. Familia lui m-a primit în casă cu drag, m-a inițiat în cultura indiană. Prin urmare, în noua mea colecție, m-am inspirat un pic din cultura indiană. Se observă în broderii și stofe. Ador broderia, căci le oferă ținutelor lux și unicitate. Cu siguranță, viziunile mele în materie de modă s-au schimbat de când m-am căsătorit.  Am devenit mult mai conservatoare. Prin urmare, rochiile pe care le fac acum sunt mult mai elegante, clasice și nemuritoare.”

Citește și: Dina Melwani – basarabeanca ale cărei visuri s-au împlinit în Dubai! „I-am scris lui Paulo Coelho”

Toți încep cu ceva, care a fost primul tău loc de muncă?

„Am început ca agent imobiliar. Eu însă mereu am fost atrasă de industria modei și mereu mă regăseam în schițe, așa că m-am înscris la cursuri de vară, la Universitatea Esmod, urmate ulterior de alte două cursuri la Colegiul de Modă din Londra.”

Așadar, cum crezi, cât e de important ca un designer să urmeze cursuri în domeniu?

„Deși eu sunt autodidactă, cred că studiile în domeniul designului vestimentar sunt foarte importante pentru a pune baza unei cariere în industria modei. Inspirația trebuie să vină dinăuntru. Mai întâi se cere o viziune, apoi o abordare a viziunii din punctul de vedere al afacerilor. În cazul meu am deprins partea cu afacerile încercând singură și făcând greșeli.  Am învățat despre stofe mergând la magazin singurică în fiecare zi, vizitând expoziții și întâlnind furnizorii mei internaționali. Am învățat despre texturi de la angajații mei experimentați care se ocupă de croi. Îmi place foarte mult să particip la executarea croielii și la probarea stofelor pe manechin. E posibil să înveți design din experiență și de la oamenii din jur, dar ia foarte mult timp.”

xj3a6203-copy-18
Povestește-ne despre noua colecție. 

„Colecția noastră este inspirată din lux. Scopul companiei noastre este de a menține nivelul înalt al calității produselor prin folosirea țesăturilor de clasa premium. Folosim cele mai bune tehnici de cusut.În această colecție avem stofe fabricate în Italia, Spania, Franța și Japonia.  Așa cum am mai menționat, în noua mea colecție veți sesiza influențe indiene , căci folosim foarte multe broderii.”

Cum ai putea descrie stilul personal?

„Clasic, fără doar și poate, este cuvântul cel mai potrivit. Aleg mereu calea sigură și consider a fi important să ai haine care mai pot fi purtate ani după. Hainele ar trebui să fie o investiție, nu ceva ce se poartă un sezon.”

Ce tendințe ale modei de astăzi nu au niciun sens pentru tine?

Tot ce e legat cu blănurile nu au un sens pentru mine. Simt că astăzi există o sumedenie de opțiuni în materie de ținute pentru iarnă, care odată combinate creează un look scump, cu clasă. Prin urmare, uciderea a sute de mii de animale inocente este absolut nejustificat. Moda nu trebuie să fie sângeroasă.”

dina-melwani

Ce pasiuni ai?

Îmi place să cânt și am două cântece care s-au bucurat de succes anterior. Am cântat cu un interpret indian faimos, Sukhbir. Cântecele s-au difuzat în Europa și India. Cântatul cere însă călătorii, iar eu vreau să fiu soție și mamă. Acestea sunt prioritățile mele.”

Dina a mai povestit că o consideră pe Kate Middleton omul cu cea mai mare influență în industria fashion, tot ce poartă se cumpără ca pâinea caldă. Mai crede că stilul promovat de Grace Kelly, Jacqueline Kennedy și Katherine Hepburn nu va muri niciodată. Dimpotrivă, va inspira creatorii de modă în continuare. 

Sursa: abouther.com