Aplicaţia WhatsApp nu va mai funcţiona pe câteva milioane de telefoane din întreaga lume începând cu data de 1 ianuarie 2021, în urma celei mai recente actualizări propuse de aplicaţia de mesagerie, potrivit The Independent, citat de zf.ro.

Astfel, aplicaţia nu va mai funcţiona în cazul device-urilor mai vechi, atât în cazul celor cu sistem de operare Android, cât şi în cazul iPhone-urilor, ceea ce îi forţează pe utilizatori să îşi actualizări de software, dacă este posibil, sau să îşi cumpere un smartphone mai nou.

Orice iPhone care nu rulează cu sistemul de operare iOS 9, cel puţin, cât şi orice smartphone care nu are cel puţin versiunea Android 4.0.3, nu va mai putea suporta aplicaţia deţinută de Facebook.

Practic, orice iPhone 4 sau mai vechi nu va mai putea rula aplicaţia WhatsApp, întrucât acestea nu suportă actualizarea iOS 9.

Modelele iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6 şi iPhone 6S au fost lansate înainte de apariţia iOS 9, însă utilizatorii au posibilitatea de a face actualizarea sistemului de operare dacă nu au făcut încă acest lucru.

Printre telefoanele care operează cu sistemul Android care nu vor mai putea suporta aplicaţia WhatsApp se numără Samsung Galaxy S2, HTC Desire şi LG Optimus Black.

Doar câteva milioane de utilizatori dintre cei peste 2 miliarde de oameni care folosesc WhatsApp la nivel global nu vor mai putea accesa aplicaţia.

Distribuie articolul: