În copilărie lua pe ascuns bijuteriile mamei sale și își imagina cum îi va sta ei cu acestea. Le proba și le admira în oglindă. Astăzi schimbă zilnic multe accesorii și se admiră în poze, pentru că, știe bine Dianna Buzu, accesoriile pot schimba radical o ținută, ele îți dau atitudine. Cum a ajuns să facă din pasiunea ei o afacere online și ce vise are, ne-a spus chiar ea.

Diana, îți amintești, furai în copilărie mărgele mamei pe ascuns să vezi cum îți stă cu ele? Cum a început relația ta cu bijuteriile?
Legătura mea cu bijuteriile a fost dintotdeauna, de mică îmi aduc aminte cum mama își cumpăra o bijuterie nouă, neapărat o probăm și visam să cresc mare ca să le port. Relația mai strânsă cu bijuteriile a început deja în adolescență, când puteam să le port. Mama s-a străduit mereu să-mi dăruiască cele mai interesante și sofisticate accesorii. Chiar dacă aveam, mereu îmi doream mai multe și știam sigur că accesoriile ne schimbă complet o ținută.

Ce formare (studii) ai și te-ai gândit vreodată că gluma din copilărie să devină o mică afacere pe viitor?
Am absolvit contabilitatea la colegiu, acum învăț la facultate, specialitatea Business și Administrare. Când am ales această specialitate nu mă gândeam absolut deloc că voi începe să activez în acest domeniu. Mă bucur extrem de mult, dar este mare diferență între ce se predă și cum este când aplici în practică.

Până la vârsta de 20 de ani nu știam ce vreau să fac, nu știam ce îmi place, eram total confuză în privința la ce vreau să fac în viitor. Această idee de a mă dezvolta în acest domeniu și de a încerca ceva a venit în urma unui training, legat de afaceri. Acolo s-a aprins flacăra și dorința de a mă testa pe mine ,să văd dacă aș putea face față unei astfel de provocări. Spre mirarea mea acest domeniu a început să-mi placă al naibii de tare. Să lucrezi la salariu e cu mult mai ușor, dar satisfacția pe care o primești atunci când tu cu forțele proprii poți realiza ceva frumos, care ulterior să fie apreciat de atâta lume, nu se poate compara cu nimic.

De ce online și de ce bijuterii? Puteai alege atâtea lucruri?
Am ales online deoarece noi femeile nu avem timp mereu să mergem la shopping, noi am văzut un lucru online , ne-a plăcut și l-am comandat. Peste hotare este foarte dezvoltat serviciul de livrări, de aceea noi am decis la fel să facem. Am decis să facem livrări pentru a fi cât mai comod clientului.
Am ales bijuteriile pentru că iubesc moda și frumosul, ele ne fac mai feminine, mai senzuale. Nimic nu este mai special decât o bijuterie perfectă, în armonie cu look-ul tău. Ochii sunt evidențiați de perechea potrivită de cercei, colierul potrivit are rolul să evidențieze linia gâtului sau decolteul senzual, iar un inel perfect, în concordanță cu tenul și la modă, poate schimba total anumite ținute.

Cum te pricepi la accesorizat, la pozele Fashion? E o artă și asta…
Niciodată nu am luat lecții de a combina corect, mereu am improvizat și, spre mirarea mea, chiar arată bine. Atunci când aleg o haină, o aleg în dependența de dispoziție. La fel și accesoriile. Secretul pozelor cred că este starea care o simți atunci când le faci și lumina naturală.

Care crezi că sunt cele mai importante aspecte care contează atunci când lansezi o afacere?
Cea mai importantă calitate este asumarea riscului și posibilitatea de a pierde, așa ca după să ai curaj de a o lua de la capăt. Sunt multe piedici în această perioadă de început: nimeni nu are încredere în tine și, la un moment dat, te simți demotivat. Însă sub nicio formă nu trebuie să renunți, indiferent de circumstanțe.

Ce idei legate de promovare ai și cum Reușești să te dezvolți tu personal în acest domeniu?
Promovarea este ceea ce am nevoie pentru început. Idei de promovare pentru început ar fi colaborarea cu mai multe persoane influente din mediul online. Este nevoie de multă muncă pentru ca lumea să te cunoască, să aibă încredere în produsul pe care îl vinzi și cred sincer, calitatea cea mai mare a noastră este că garantăm calitate și oamenii vor să cumpere de la oameni. În acest domeniu încerc să mă dezvolt zilnic, să mă documentez, să explorez diferite surse pentru a fi la curent cu ce se poartă.

Ce urmează sau ce dorești tu să urmeze în această minunată poveste?
Povestea mea nu se termină aici, urmează multe proiecte noi și zilnic voi munci că să aibă o continuitate frumoasă. Vreau că toate femeile din Moldova să se simtă superbe cu accesoriile Buzu.

Spune-mi care e accesoriul cu care ai dori să rămâi, dacă ar fi să alegi să ai doar unul?
E o alegere foarte grea, ador fiecare accesoriu în parte. Totuși am o slăbiciune pentru cerceii rotunzi supradimensionați, care mereu mă scot în evidență la orice ținută.

Ce accesorii sunt în vogă în 2020, sau ce tendințe avem în materie de accesorii?
Cerceii – ei rămân în actualitate o veșnicie. În 2020 rămân în vogă cerceii foarte lungi, care pot coborâ până la linia pieptului.
Perlele au rămas la fel în rândul tendințelor și în acest an. Cerceii cu perlă rotunzi supradimensionați sau cercurile din perle. La fel, un nou trend în anul 2020 sunt cerceii de diferite dimensiuni și culori (spre exemplu unul tip oval și unul tip lănțișor).
În materie de accesorii vorbim și despre eșarfe, baticuri. Ele completează în mod fericit o ținută, fără s-o încarce și fără să abată atenția de la elementele principale. În noul sezon, clamele pentru păr rămân în vogă. Puteți opta fie pentru un model delicat, fie pentru unul masiv. Vor fi la modă și cele care poartă însemnele unui brand celebru.

Foto: Buzu.md