Diana Boico este femeia cu aproape 20 de ani de experiență în lumea antreprenoriatului, fiind, de fapt, psihiatru de profesie. E fondatoarea grupului de agenții de publicitate „Indigo”, parteneră Ogilvy, Group M și membră a boardului director AFAM Moldova. Într-o ediție „Nota de Plată”, Diana a vorbit despre educația financiară în rândul femeilor, cum o alegere din dragoste îți poate schimba total și frumos parcursul în carieră, tendințele în publicitate și cum e să lucrezi în parteneriat cu una din cele mai renumite companii din lume.

Despre educația financiară pentru copii

„Fiind în mediul de afaceri, fiind în AFAM și cunoscând și statistici din domeniul antreprenoriatului feminin, cred că ne lipsesc bazele educației financiare. Sunt lucruri elementare, care, dacă ar fi intrat în curriculumul școlar, toți ar fi mult mai pregătiți din punct de vedere practic și ar avea mai multe căi deschise. Când copilul m-a întrebat despre aceste lucruri elementare mi-am dat seama că noi, copiii fostei uniuni sovietici, nu eram pregătiți pentru antreprenoriat. Ai nevoie și de cunoștințe, și de un mindset special, și de abilități practice – care pot fi date copiilor de pe băncile școlare, din povești moderne etc.”, spune Diana Boico.

Femeie de afaceri în anii 2000

„Am investit foarte mult. Cred că prima jumătate de an am avut multe nopți nedormite, gândindu-mă din ce vom plăti salariile. N-am întârziat niciodată, nici acum, când lucrează cu mine cca 48 de oameni. După anii 2000 nu erau foarte multe femei implicate în afaceri, dar eu știam că îmi place comunicarea, publicitatea, aveam încrederea câtorva clienți cu care începusem să lucrez. Nu conta pentru mine atunci că eram femeie sau bărbat – conta că lucram. Nu sunt dură în negocieri, sunt pregătită, am experiență acum. Nu cunosc vreun antreprenor care să-ți spună acum că n-a făcut greșeli sua n-a călcat pe greble, mai ales când e vorba despre investiții proprii în creșterea afacerii”, recunoaște Diana.

Cum e să-ți faci munca profesionist, cum să obții o independență financiară, dar și ce tendințe există la moment în publicitate, află din interviul integral Nota de Plată cu Diana Boico.