Mihai Stratulat, un pediatru de renume din Moldova, a ales să nu se vaccineze împotriva COVID-19.

În timpul emisiunii “Morari live”, medicul a oferit o explicație pentru decizia sa de a nu se vaccina:

„S-a făcut o greșeală enormă. Luând în considerație că deja erau studii care demonstrau că 85% din populația globului a trecut prin forma ușoară, trebuia să lăsăm, atunci când a apărut prima tulpină, să se îmbolnăvească toți și avea să obținem imunitatea colectivă”, transmite Unimedia.info.

Eu nu m-am vaccinat. De ce? În primul rând pentru că din start când a apărut noțiunea de Covid, pandemie și tot așa, înecrcam să fiu la curent cu toate studiile realizate. Și atunci am înțeles că cele mai vulnerabile sunt, totuși, persoanele în etate, vârstnicii sau persoanele care au boli asociate. Tinerii, copii nu sunt în grupa de risc. Covidul în general a început foarte straniu, în China. Se discuta că atacă plămânii și pacienții tușesc foarte intens. Nimeni nu a luat în calcul sau poate s-a luat, dar intenționat nu s-a pus accentul pe faptul că acest Covid a venit în perioada când avem gripă. Atunci a fost cumva asociată gripa cu COVID-ul. Intenționat sau nu, nu se făceau teste la gripă, ca să nu se depisteze gripa.

Apoi în martie a venit COVID-ul în Moldova, deja erau făcute anumite studii și era demonstrat că el afectează toată populația, însă în 85% trece sub formă ușoară și doar în 15% în formă medie sau gravă. Din nou studiile arătau că doar persoanele vârstnice și cele cu boli asociate nimeresc în grupul celor 15%. Atunci am decis să mai aștept. Prin aprilie m-am îmbolnăvit de Covid și am decis pentru mine să fac un experiment, având baza teoretică deja. În momentul în care tu te îmbolnăvești de o boală, organismul tău produce anticorpi, primii sunt în faza acută, anticorpii IgM, care se mențin aproximativ o lună, apoi nivelul lor în sânge scade și apar anticorpii IgG. 

Este un moment în care ambii anticorpi sunt în sânge și în acest moment, dacă intri în contact cu o persoană bolnavă, organismul tău începe să producă mai departe anticorpi IgM. Intri în contact scurt cu o persoană bolnavă, dar nu te îmbolnăvești. Eu am făcut acest lucru periodic, monitorizându-mi anticorpii. Astfel am reușit, timp de un an, să îmi mențin anticorpii pozitivi. Nu era necesitatea în vaccin, pentru că nu mă mai îmbolnăveam, aveam anticorpii formați”, a explicat Mihai Stratulat.

Cât despre vaccinul propriu-zis și insistența cu care era promovată vaccinarea de către autorități, în majoritatea țărilor lumii, medicul crede că a fost o greșeală:

„Dacă vorbim despre vaccin, s-a făcut o greșeală enormă. Luând în considerație că deja erau studii care demonstrau că 85% din populația globului a trecut prin forma ușoară, trebuia să lăsăm, atunci când a apărut prima tulpină, să se îmbolnăvească toți și avea să obținem imunitatea colectivă. Știind care sunt persoanele care fac formă gravă, pe ele trebuia să le izolăm, iar copiii, tineri, să facă imunitate, se forma cea colectivă și problema era să dispară”.

„Inițial la nivel mondial s-a interzis realizarea autopsiilor, pentru că se temeau ca nu cumva de la pacientul decedat de Covid să se transmită virusul la doctorul care făcea autopsia. Cred că asta s-a făcut intenționat, pentru că în mod normal, doctorul, ca să poată lupta cu o boală, trebuie să știe ce organ afectează. Toți credeau că plămânii, pentru că pacienții tușeau, la un moment dat toți veneau la spital cu insuficiență respiratorie, doctorii nu înțelegeau de ce dacă pacientul este conectat la aparatul de ventilare pulmonară la parametrii maximi, iar starea lui nu se ameliorează. Pe la sfârșitul lui aprilie câțiva medici legiști din Rusia sau nu știu din ce țară au făcut aceste autopsii în mod ilegal și s-a demonstrat că vasele sangvine sunt atacate de Covid, inclusiv cele care vin către plămâni și adus sângele, ca să ia oxigenul. Atunci a devenit clar de ce nu se îmbunătățește starea pacientului, chiar dacă e conectat la aparatul de ventilare pulmonară. Probabil s-a făcut intenționat, să tragă din timp să se reușească producerea vaccinurilor”, a reamintit peadiatrul.

Mihai Stratulat totuși, nu neagă importanța vaccinurilor pentru omenire:

„Dacă analizăm retrospectiv, vaccinurile sunt o chestie bună, pentru că noi de foarte multe boli în lume am scăpat anume prin vaccinare. Sunt o metodă nouă și rapidă de a forma vaccinuri împotriva oricărei boli. Dacă va apărea o boală mai strașnică decât COVID-ul, omenirea va reuși să facă aceste vaccinuri”.

Distribuie articolul: