Crima care a cutremurat țara, două minore de 14 și 15 ani au omorât cu sânge rece o bătrână de 67 ani. S-a stabilit că nu este prima bătaie în care au fost implicate, anterior fetele au făcut parte și din bătăi din unele sectoare ale capitalei. Poliția a stabilit că conflictul între stăpâna casei și fete a pornit și o bătaie, în urma căreia femeia a decedat.

Conform oamenilor legii, minorele de 14 și 15 ani au fost în ospeție la un băiat din satul Ghermănești, Telenești. Într-un scurt timp între fete și mama acestuia s-a iscat un conflict. Acest conflict a trecut în bătaie, minorele au înjunghiat femeia de zeci de ori. Un alt fiu al femeii, a declarat că a rămas șocat cum a găsit trupul mamei.

37 de tăieturi, ce le-a trebuit lor, ce le-au trebuit lor, măcar sa fi fost bogată, dar o băbuța săracă”.

Potrivit poliției după ce au săvârșit fapta, fetele au aruncat corpul neînsuflețit al femeii într-o fântână, însă la scurt timp au fost reținute.

„Iată de aici din fântână au fost scoase două cuțite”.

Consătenii femeii au rămas șocați de cele auzite, și au mărturisit că nu se simt în siguranță chiar în propria locuință.

Cu ce ocazie să omoare un om care el bea și nu are nimic împrejurul casei, aceștia criminali trebuie să fie că să faci așa”.

Am auzit că au ucis-o, în casă o gasit-o ginerele mort, ginerele meu trăiește în vecin. Și când  s-a dus a găsit-o moartă.”

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru omor intenționat săvârșit cu o deosebita cruzime.

Potrivit poliției, minorele nu sunt la prima abatere, fiind implicate anterior în mai multe cazuri de bătaie în diferite sectoare ale capitalei. În februarie, dar și luna iulie a acestui an, fata de 14 ani a bătut împreună  cu alte fete două adolescente.

Diana FETCO, SEFUL SECTIEI COMUNICARE SI

PROTOCOL AL IGP: „Una dintre ele este plasată într-un Centru de plasament în situații de risc din capitală pe care îl părăsește des fără a înștiința  responsabilii. În fiecare caz poliția a intervenit, solicitând implicarea imediată a specialiștilor pentru responsabilizarea și corectarea comportamentului minorei, dar și examinarea stării sale de sănătate, precum și pentru a preveni ca aceasta să comită alte infracțiuni.”

Responsabilii de la Direcția pentru protecția dreptului copilului susțin că specialiștii Centrului în care se afla tânăra de fiecare dată au încercat să îi acorde asistența.

Tatiana OBOROC, ȘEFA DGPDC: „De fiecare dată s-a discutat, s-a vorbit, a fost consolidată și de psiholog, probabil ceea ce s-a întâmplat este datorită unei traume pe care a avut-o și ca consecință a avut așa comportment.”

Anterior, ministerul Muncii și Protecției Sociale a recunoscut ca în țara noastră nu sunt servicii și mecanisme care să răspundă la necesitățile copiilor, aflați în conflict cu legea, astfel încât aceștia să-și schimbe comportamentul.

 

Distribuie articolul: