Imediat ce a susținut examenele de Bacalaureat, Valeria a emigrat în Italia, acolo unde a decis să fie alături de cei dragi, dar și să-și continue studiile. Moldoveanca a reușit deja să se facă remarcată atât in modeling, cât și în domeniul frumuseții.

Nu s-a gândit vreodată că va ajunge să emigreze din țară, că își va face studiile și își va construi viitorul în altă parte decât Moldova. Imediat ce a susținut BAC-ul, Valeria Moisei a lăsat totul și împreună cu iubitul său a plecat în Italia.

„Aveam alte planuri, dar totul s a schimbat în ultimul an de liceu, pentru că am decis să merg după prietenul meu care trebuia să plece în Italia, la familia sa.

Când am ajuns acolo nu prea știam limba, înțelegeam doar ce spun alții, dar categoric nu doream să pierd timpul fără să-mi continui studiile, până când voi reuși să o învăț, iar în zona în care trăiam era doar o universitate de informatică și economie”, povestește moldoveanca.

Valeria avea făcut în Moldova un curs de alungire a genelor și a decis să continue în acest domeniu, al esteticii și frumuseții, optând pentru o școală recunoscută în UE, care după absolvire îi va permite să-și înființeze propria afacere.

„Pasiunea mea pentru make-up am descoperit-o în primul an de școală și când am cumpărat prima mea paletă de culori. În școală am învățat machiajul de bază, dar îmi plac foarte mult lucrările creative.

Studiez estetica și sunt în ultimul an, anul trei. Sunt lucruri care îmi plac aici mai mult, altele mai puțin. Am dobândit competențe în machiaj, estetica de bază, studiind produsele cosmetice și compoziția lor, utilizarea și aparaturii cosmetice și multe altele. Încă am foarte multe de învățat!”, povestește Valeria care a hotărât să susțină teza finală în make up.

Nu a fost deloc ușor fără a cunoaște limba.

„La început mi-a fost foarte greu pentru că nu știam limba și aveam în program anatomia, chimia , dermatologia,… etc. Nu înțelegeam nimic, foloseam google translate la lecții pentru a traduce. Am avut noroc de profesori și de colege care îmi explicau lucrurile în cuvinte mai simple. Deja timpul și dorința mea a rezolvat totul. În anul doi am avut examen în scris și oral și credeam că cad pe jos când au spus că am finalizat cu 94 din 100 de puncte. Acum lucrez într-un centru estetic și consecutiv fac al treilea an. Am ajuns aici datorită părinților mei și sunt foarte recunoscătoare pentru că m-au ajutat și mi-au dat posibilitatea să fac această școală pentru că oricum studiile costă.”

Despre machiajul creativ și modelling. 

„În timpul liber încerc să fac lucruri creative cu machiajul. Înălțimea de 160 cm pe care o am îmi permite să mai lucrez din când în când, în calitate de model fotografic, ceea ce îmi place nespus de mult și, pe zi ce trece înțeleg că este foarte greu să devii „cineva” în acest domeniu sau să faci o carieră. Oricum am altă profesie și fotografia este ocupația mea în timpul liber, care îmi aduce un venit extra și, cum se spune, combin utilul cu plăcutul.”
Și totuși, e mai bine acasă.
După ce termin școala am în plan să mai fac niște cursuri de makeup, dar deja la noi în Moldova, pentru că fetele noastre sunt mult mai bravo decât cele de aici, din Italia. Dar până când mă inspir de pe internet de la alți artiști”, povestește Valeria.
Vă invităm să vă convingeți de talentul Valeriei, privind imaginile de mai jos: