Nu există desert mai dorit pe timp de caniculă, decât înghețata. Editora EA.md, Cristina Popov, recunoaște că, dacă ar putea, ar înota într-un bol cu înghețată! Totuși, cu toții știm că acesta nu este cel mai sănătos și dietetic aliment, întrucât atunci când este procurat acesta poate conține mult zahăr, coloranți, grăsimi trans, coloranți, etc. Noi îți recomandăm să încerci înghețata preparată acasă, cu ingrediente de sezon, fără pic de lapte și zahăr, ceea ce înseamnă că este inofensivă pentru siluetă, atunci când este consumată în cantități moderate, și vine la pachet cu „un sac” de vitamine. Astăzi venim cu 2 rețete: înghețată cu pomușoare și înghețată cu nuci și cacao.

De reținut! Dacă vă place înghețata cu textură cremoasă, atunci ingredientul de bază, obligatoriu, este banana! Alături de acest fruct, puteți adăuga orice alte fructe și nuci. Dacă vă place înghețata de tip suc sau sorbertul, atunci puteți să renunțați la banană. De asemenea, recomandăm să selectați cele mai dulci fructe, dacă nu doriți să adăugați îndulcitori precum miere (recomandată dacă vă place mai dulcișor), stevie, zahăr, aspartan etc. Fiți creativi și încercați gusturi noi!

*Fructele trebuie să fie spălate și tăiate, atunci când sunt mai mari, puse în congelator pentru circa 6-8 ore sau lăsate peste noapte.

Înghețată cu arahide și cacao

Ingrediente (2 porții):

  • 1 banană congelată rondele
  • 2-3 caise congelate (opțional)
  • arahide sărate (puteți utiliza unt de arahide sau nucile preferate)
  • 3 linguri de cacao (folosiți mai multe dacă doriți un gust mai intens de ciocolată)
  • 2 linguri de apă rece

Preparare:

Odată ce am scos fructele din congelator, trebuie să ne facem rapid treaba!

Punem în blender ingredientele (în afară de cacao și apă) și le mixăm câteva secunde. Oprim și amestecăm pentru a dezlipi compoziția de pereții aparatului. Ca să se lege mai ușor compoziția, adăugăm 2 linguri de apă rece. Mixăm din nou, câteva secunde, apoi adăugăm pudra de cacao și mixăm până se omogenizează. Înghețata e gata și o putem consuma imediat, dacă vă place textura, sau o dăm la congelator pentru 3 ore. Când o scoateți din congelator o lăsați să se dezghețe un pic, cam 5-10 minute. Serviți ca atare sau decorată cu ciocolată rasă, cu nuci sau cu fructe.

Înghețată cu pomușoare de sezon

Ingrediente 2 porții:

Preparare:

Punem în blender bananele, restul fructelor putem să le adăugăm treptat sau toate laolaltă, dacă vă permite aparatul. (Eu am lăsat câteva pomușoare pentru mai târziu pentru că îmi place înghețata să fie cu bucăți din fructe). Repetăm procedura descrisă mai sus: mixăm, amestecăm, adăugăm 2 linguri de apă rece, iarăși mixăm, adăugăm pomușoarele care au rămas, mixăm doar un pic, ca acestea să nu se sfărâme de tot, și înghețata noastră este gata! O puteți servi imediat sau o puteți lăsa în congelator preț de trei ore. Când o scoateți din congelator o lăsați să se dezghețe un pic, cam 5-10 minute. Decorați cu ce doriți și savurați cu plăcere!

Urmăriți procesul preparării înghețatei de casă, în video de mai sus!

Vezi și: Limondă clasică și cu fructe. Răcorește-te cu o băutură plină de savoare (Rețetă video)*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA