Toamna nu ar trebui să se încheie fără să experimentezi această rețetă uimitor de gustoasă și extrem de simplă pentru chec cu dovleac!

Ingrediente

200 g dovleac copt

3 ouă

150 g zahăr

75 ml ulei

100 ml lapte

200 g făină

1 plic praf de copt

1 praf de sare

1 linguriţă scorţişoară

¼ cană nuci

¼ cană stafide

miere

Mod de preparare

Tai dovleacul, îl cureţi de seminţe şi fibre, apoi îl coci. Separi miezul de coajă şi-l pui la scurs, dacă este nevoie sau numai la răcit.

Mixezi ouăle cu zahărul şi uleiul, apoi adaugi dovleacul şi laptele. Combini făina cernută cu praful de copt, sarea, scorţişoara, stafidele şi nucile tocate grosier, păstrând o mână pentru decor. Le înglobezi şi pe ele în compoziţia de dovleac.

Torni aluatul într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit până când se rumeneşte frumos.

Feliezi numai după răcirea completă şi ornezi cu miez de nuci şi miere.

Distribuie articolul: