Acest chec cu merişoare este ușor și aspectuos va face deliciul tuturor la orice petrecere în familie. Îţi arătăm cum să-l prepar pas cu pas!

 

Ingrediente

Pentru chec:

6 ouă

150 g zahăr

200 g unt

100 ml iaurt grecesc

375 g făină

1 plic praf de copt

1 praf de sare

1 lămâie

150 g merișoare congelate

Pentru glazură:

200 g zahăr pudră

80 ml zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pas 1

Spargi ouăle într-un castron și le mixezi cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă și își dublează volumul.

Pas 2

Storci lămâia și adaugi zeama în compoziție, împreună cu untul topit. Cerni făina și o amesteci cu sarea și praful de copt.

Pasul 3

Pui iaurtul în compoziție, omogenizezi, apoi adaugi făina și amesteci ușor. Torni jumătate din cantitate într-o formă tapetată, apoi presari merișoarele congelate, trecute în prealabil prin puțină

Pui restul de compoziție și dai checul la cuptor 170 °C, aproximativ o oră.

Pasul 4

Pentru glazură, torni zeama de lămâie peste zahărul pudră până capătă o consistență cremoasă. După ce s-a răcit checul, torni glazura peste el și decorezi după imaginație.

Distribuie articolul: