Ai fost informat de prieteni că vor veni în vizită și vrei să îi surprinzi cu un desert ușor de preparat și delicios? Vă sugerăm să încercați această rețetă de desert cu iaurt și afine, care nu necesită coacere. Este un desert răcoros și savuros, perfect pentru a fi servit în cupe sau pahare individuale.

Crema de iaurt este adesea apreciată pentru simplitatea ingredientelor și modul de pregătire. Poate fi realizată cu sau fără adăugarea de frișcă, iar gelatina poate fi inclusă pentru a conferi consistență. Poți alege să o combini cu fructe proaspete, fructe din compot sau fructe uscate. Adăugarea de afine ca topping va glazura desertul într-un mod delicios. Ca bază pentru desert, poți folosi pișcoturi sau biscuiți.

Dacă ești în căutarea altor opțiuni de deserturi fără coacere, poți încerca și rețeta de prăjitură cu iaurt și fructe de pădure, pe care o găsești în aceeași categorie.

Mai jos, vei găsi lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti acest desert fără coacere, direct în pahare sau cupe individuale.

Ingrediente

  • 1 pachet de pișcoturi Savoiardi
  • 250 ml lapte
  • 350 gr iaurt grecesc
  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 150 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 15 gr gelatină
  • 1 praf de sare
  • 250 gr afine
  • 50 gr zahăr
  • 2 linguri de apă
  • 1  linguriță amidon.

Mod de preparare

Primul pas pe care îl vei face pentru prepararea acestui desert constă în pregătirea afinelor. Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și adaugă în ea afinele cu zahărul. Mai adaugă și o lingură de apă și fierbe afinele, amestecând continuu până când zahărul se dizolvă și se formează sirop.

Înlătură spuma care se formează și mai fierbe afinele în sirop timp de 7-8 minute. În acest interval de timp fructele se vor înmuia suficient pentru a-și degaja aroma în sirop.

Pune amidonul într-un pahar și adaugă o lingură de apă. Omogenizează amestecul și toarnă-l peste afine, în timp ce amesteci intens pentru a se împrăștia amidonul uniform în compoziție. Fierbe topping-ul de afine doar până când amidonul se hidratează și siropul devine consistent. Apoi, lasă-l la răcit.

Cum prepari crema pentru desert cu iaurt și afine

Pune gelatina într-un bol și adaugă apă peste ea, atât cât să fie acoperită. Las-o să se hidrateze.

În alt bol, amestecă smântâna pentru frișcă până când capătă consistență. Adaugă și zahărul și mai amestecă până când începe să devină mai fermă. Adaugă iaurtul și omogenizează compoziția.

Pune bolul cu gelatina hidratată pe baie de aburi, dilueaz-o și las-o să se mai tempereze. Apoi, adaug-o în crema de iaurt și amestecă intens pentru omogenizare.

Pregătește 6-8 pahare sau cupe de înghețată. Rupe pișcoturile în bucăți mai mici și trece-le prin lapte doar pentru o fracțiune de secundă. Adaugă la baza paharelor bucăți de pișcoturi, apoi cremă de iaurt, din nou pișcoturi și cremă, iar deasupra topping de afine.

Poți monta desertul în pahare în moduri diferite. Poți opta și pentru topping de afine la baza paharelor, apoi pișcoturi și cremă.

Poți marmora crema de iaurt cu toppingul de afine. Lasă imaginația să se joace puțin și montează desertul în pahare în mod spectaculos.

Pune paharele cu desert cu iaurt și afine la frigider pentru 1-2 ore sau până când crema de iaurt devine fermă. Un astfel de desert este delicios servit rece.