Maratonul de amintiri ale Teatrului Național „Eugene Ionesco” a ajuns la Stagiunea a XV-a (2005-2006). Iată prin ce spectacole de forță s-a remarcat aceasta și care dintre ele poate fi urmărit în regim LIVE în această săptămână. 

În această Stagiune s-au montat următoarele spectacole:
– OAMENI AI NIMĂNUI de Dumitru CRUDU; Regia: Vitalie DRUCEC
– FEMEILE LUI PICASSO. OLGA de Brian McAvera; Regia: Petru VUTCĂRĂU
– ȘI CU VIOLONCELUL CE FACEM? de Matei VIȘNIEC; Regia: Petru VUTCĂRĂU

Sâmbătă, ora 17:00, scoatem din arhiva teatrului spectacolul FEMEILE LUI PICASSO. OLGA, de Brian McAvera; Regia: Petru Vutcărău

„Atunci când Picasso se îndrăgostea de o femeie încerca să capteze în tabloul său nu doar formele femeii, ci şi toate sentimentele pe care acesta le avea pentru femeia din faţa lui

Una din cele 7 femei din viața lui Picasso a fost dansatoarea rusoaică, Olga Khokhlova, după mariajul celor doi din 1918, Picasso şi-a schimbat complet direcţia artistică de la abstract la neoclasicism conservativ. În timp, ambiţia lui Khokhlova de a-l îmblânzi pe cunoscutul artist a început să îl sufoce. În timp ce relaţia celor doi se dezintegra, femeia a început să aibă stări de delir. Urmărind spectacolul FEMEILE LUI PICASSO. OLGA, veți cunoaște mai multe detalii picante din viața ei, cât și a maestrului Picasso, veți simți și veți trăi alături de ea toate emoțiile și dragostea ce i-o purta, ajungând la stările de delir.”

FEMEILE LUI PICASSO. OLGA

de Brian McAvera; PREMIERA: 3 decembrie 2005

Monospectacol cu Nicoleta Colțun în regia lui Petru Vutcărău

Scenografia și costumele: Tatiana Popescu

„Actrița Nicoleta Colțun a reușit să creeze o Olga Khokhlova trecută de toate treptele revoltei, disperării și ale nebuniei…Fragmentele de memorie și de conștiință au fost transpuse pe scenă cu o forță aproape demențială, jocul actriței fiind avantajat de ideile originale ale scenografei Tatiana Popescu, care a construit un décor sobru și sugestiv”, spunea Constanța Popa.

Spectacolul va fi transmis pe canalul nostru de youtube  începând cu ziua de sâmbătă, ora 17.00

Linkul direct către spectacol. Nu-l ratați!

„Și nu uitați, pentru a fi la curent cu programul nostrum săptămânal trebuie doar:

Să dai like și follow paginii teatrului
să inviți prietenii să facă același lucru
și să te abonezi la canalul nostru de youtube

Teatrul Național „Eugene Ionesco” este mai aproape de tine!”, ne asigură cei la Teatrul „Eugene Ionesco”.

#maratonTEI!

#Fii_mai_aproape_de_noi_fii_mai_mai_aproape_de_teatru!