Pe Diana Lazăr, precum recunoaște chiar ea, lumea o știe nu după locul unde lucrează, ci după rezultatele proiectelor de care se ocupă. Este parte din echipa Proiectului de Competitivitate al USAID și Guvernului Suediei în Republica Moldova, însă ceea ce vorbește mult mai mult sunt rezultatele: „Din INIMĂ” - branduri de Moldova, Vernisajul Vinului, Dezvoltarea turismului local, al industriei IT sau cursurile de robotică în școli, etc.

Am reușit să îmbin cariera cu profesia de „mamă”. Familia m-a susținut întotdeauna. Deseori sunt întrebată cum le reușesc pe toate. Nu e ușor, dar nu și imposibil. Cred foarte mult că toți avem un rol în această societate. Trebuie să concepem singuri anumite activități sau proiecte care să ne aducă satisfacție. Astăzi, mămicile au foarte multe idei pe care le implimentează. O mamă activă e mult mai interesantă pentru copilul ei, e o mamă organizată, iar copilul crește responsabil, independent. 

Nu trebuie să fii dedicat doar atunci când lucrezi pentru tine. Ceea ce fac eu nu e o afacere proprie, e un proiect de asistență prin care dezvoltăm anumite lucruri în echipă. Unele idei care erau acum 7 ani niște ficțiuni, acum s-au materializat și produc rezultate.

diana lazăr 2

În ultimii ani am reușit să facem din vinul moldovenesc o mândrie. Au crescut producătorii de vinuri. Exportul s-a mărit, s-a reorientat. Marea provocare pentru noi este de a convinge populația de la țară sau cei din diasporă că ei ar putea deschide o pensiune rurală, o casă de oaspeți. Marea majoritate a turiștilor doresc să trăiască alături de familiile de la țară. Pentru asta ei pot plăti mai mult. Ei vor să vadă diversele activități de aici. Noi avem atâtea case la țară care sunt pustii, care trebuie valorificate.

Orheiul Vechi este un loc absolut extraordinar. Acolo au trăit mereu oameni. Peisajul natural, așezarea este senzațională. Localnicii spun că acolo și lumina e deosebită. Ne bucurăm că Orheiul Vechi nu mai e locul în care se vizitează doar obiective turistice tradiționale. 

Descoperă

Obiectivul „DescOperă” este să descoperim și să aducem opera la Butuceni. Acolo nu ai nevoie de o sală de concert. Natura le asigură pe toate. E pur și simplu o idee senzațională și unică în reugiune. Am avea foarte mare potențial de a aduce turiști, pentru că există o categorie de populație care „consumă” muzica clasică altfel, nu doar la papion și costum.

În acest an, vor fi chiar și 15 jurnaliști din Italia, dar și Polonia. Vor cânta și soliștii Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Până la concert vor fi și activități interactive, se va servi mâncare locală, pregătită de gospodinele din regiune. Duminică vom dansa pe valsurile lui Strauss, sub clar de lună. Se va asculta muzica clasică în blugi, așezați pe paie.

Detalii despre Festival găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.