Toți visăm la un zâmbet precum cel al vedetelor de la Hollywood, dar să reținem: pentru asta trebuie să facem ceva! Care sunt deprinderile pe care trebuie să le însușești pentru un zâmbet frumos și sănătos, vezi mai jos.

Spală-te corect pe dinți

Un zâmbet frumos, este în primul rând un zâmbet sănătos. Iată de ce trebuie să atragi o atenție specială procesului de curățare a dinților. Mulți nu țin cont de mișcările periuței de dinți în timpul acestui proces, ceea ce este o greșeală destul de mare. Dinții trebuie spălați de două ori pe zi. De fiecare dată acest proces nu trebuie să-ți ia mai puțin de 3 minute. Iar tehnica corectă este atunci când periuța se mișcă vertical de la gingie în jos, pe suprafața dintelui. Fă-ți din acest proces o rutină, și vei observa efectul pozitiv pe care-l va avea asupra danturii tale.

Folosește un irigator bucal

Irigatorul bucal nu-ți poate înlocui periuța de dinți, dar este o alternativă bună pentru ața dentară. Cu ajutorul acestuia vei putea elimina resturile de mâncare depozitate în spațiul dintre dinți, în același timp jetul de apă va face un masaj plăcut gingiilor ceea ce stimulează circulația sângelui. Folosește-te de acest aparat, în fiecare zi după ce-ți speli dinții.

Folosește preparate pentru remineralizarea dinților

Astfel de preparate pot fi folosite în mod regulat acasă, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Acestea sunt necesare pentru prevenirea cariilor, suspendarea dezvoltării acesteia, normalizarea microflorei cavității bucale și eliminarea hipersensibilității (chiar și după albirea dinților, la adulți). Ca urmare a reacției agenților remineralizatori cu saliva, se formează un bio-peliculă, care protejează dinții de acizi, iar mineralele pătrund în țesuturi, ceea ce contribuie la refacerea smalțului.

Înlăturați resturile de mâncare cu ajutorul aței dentare

Este suficient să vă spălați dinții de două ori pe zi, dar puteți folosi ața dentară după fiecare masă, îndepărtând resturile de mâncare. Ața previne crearea de condiții pentru creșterea bacteriilor între dinți, ceea ce poate provoca cariile dentare și boala gingiilor. Totuși, dacă ai gingiile inflamate, ața dentara nu nu poate fi folosită.

Fă-ți igienizare dentară profesională la fiecare șase luni

Procedura de igienizare orală profesională constă în mai multe etape: curățare cu ultrasunete, Air Flow, lustruire, terapia de remineralizare (acoperirea tuturor dinților cu lac ce conține fluor). Fiecare etapă are un rol bine definit și este esențială în procesul de igienizare.