Se apropie Crăciunul, astfel că meniul din această zi ar trebui să arate deosebit. Îți porpunem să prepari biscuiții „Omuleț de zăpadă”.

Ingrediente pentru biscuiți „Omuleț de zăpată”

  • 250 g. unt;
  • 0,5 pahar de zahăr;
  • 50 g de fulgi de cocos
  • 1 ou;
  • 1 lingură de coniac;
  • 1 pachețel de zahăr vanilat;
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară;
  • 1 vârf de cuțit de scorțișoară;
  • 2-2,5 pahare de făină;
  • 2 lingurițe de praf de copt;
  • Zahăr pudră;
  • Marmeladă de culoare roz și orange pentru nas și gurița „omului de zăpadă”;
  • Picături de ciocolată topită pentru ochi și nasturi;
Mod de preparare:
1. Se macină untul, zahărul, condimentele și fulgii de cocos.
2. Adaugă coniac și ou, amestecă bine și presară făină și praf de copt.
3. Se frământă ușor până obții un aluat moale care nu se va lipi de mâini.
4. Înfășoară aluatul într-o peliculă alimentară și lasă la rece pentru două ore sau în congelator pentru 30 de minute.
5. Separă din aluat bile de diferite mărimi.
6. Lipește trei bile, apoi adugă aluat pentru mâini și piciorușe, și încă o bilă pepost de căldărușă, la fel cum în imagine.
7. Aranjează „omuleții de zăpadă” pe o tavă acoperită cu o hârtie de copt.
8. Adaugă picăturile din ciocolată pentru a-i oferi ochi și nasturi.
9. Pune biscuiții la copt în cuptorul încălzit la 180-200 С, pentru 20-25 de minute (până se vor coace).
10. Presară „omuleții de zăpadă” cu zahăr pudră, adaugă-i nas și gură din marmeladă tăiată mărunt.
Poftă bună!iWs-8i3Kp7c
 Foto: Vk.com

Distribuie articolul: