Cea mai mare sărbătoare dedicată produsului mândriei naționale – Ziua Națională a Vinului – e în toi! Startul ediției aniversare a fost dat pe 5 octombrie, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, unde a avut loc și ceremonia de premiere a actorilor din sectorul vitivinicol, care au înregistrat succese remarcabile.

Astăzi în Piața Marii Adunări Naționale, urmează încă o zi de spectacol, în care vom elogia Vinul Moldovei și tradițiile milenare de vinificație ale poporului nostru. Dacă încă stai pe gânduri, îți reamintim că e vorba de o ediție specială, de amploare, cu mai mulți vinificatori, mai multe activități și mai multă muzică bună

Degustă, Descoperă, Dansează și Distrează-te!

Ia-ți Carnetul Degustatorului la intrarea în Orășelul Vinului și savurează un program intens! Pe timp de zi, vei avea ocazia să te bucuri de recitalurile mai multor interpreți și formații, dar și de muzica mixată de mai mulți DJ, care vor evolua în PMAN.

Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre lumea vinificației, o poți face la Școala Vinului! Începând cu ora 12.30, tot sub îndrumarea somelierilor, vei fi inițiat în asocierea corectă a vinurilor cu bucatele, vei afla prin ce sunt remarcabile vinurile din soiuri indigene, dar și cele de selecție nouă. Nu rata nici master-class-ul care va viza vinurile cu IGP – datorită lor vei afla ce înseamnă „terroir-ul” unei țări. Iar spre final de zi te invităm la o degustare de divinuri, urmată de un nou spectacol marca Daniel Frumusachi

Din lumea vinului, ești invitat în lumea artei populare! Master-class-ul de dans popular se va desfășura începând cu ora ora 15.00,  în „Curtea Țărănească” din scuarul Catedralei. Chiar alături, meșteri iscusiți vor oferi ore de olărit, împletit din lozie, țesut covoare, iar la orele amiezii vor intra în acțiune lăutarii.

Sărbătorea va continua și pe pietonala Eugen Doga

 Când termini de explorat activitățile din PMAN, îndreaptă-te către strada pietonală Eugen Doga, pentru că e sărbătoare și aici! Ai o zonă întreagă dedicată meșterilor populari, care vor oferi de vânzare obiecte de artizanat lucrate manual. Iar marea distracție începe la ora 16.30, când pe scenă vor urca, unul câte unul, artiști din Moldova și din România: „Nico de Transilvania” (România), Pasha Parfeni, Valentin Uzun și orchestra „Lykos” și formația „Vița de Vie” (România).

În premieră, programul Zilei Naționale a Vinului este transmis în regim live pe paginile de facebook „Wine of Moldova”, „Moldova Wine Day”, pe Youtube și pagina oficială a evenimentului.

Și pe 6 octombrie în PMAN să sărbătorim maturitatea celei mai importante sărbători dedicate Vinului Moldovei!

Distribuie articolul: