Paştele şi Crăciunul sunt cele mai importante sărbători din an, iar la aceste ocazii obişnuim să petrecem ziua în familie, luând masa împreună şi delectându-ne cu bucatele tradiţionale.

Pentru un Paşte perfect nu ajunge doar să pregăteşti mâncarea, ci trebuie să alegi cu grijă şi decoraţiunile de la masă. Din păcate, prin magazine găseşti an de an aceleaşi produse… nu tocmai frumoase. Însă cu puţină creativitate, răbdare şi, bineînţeles, poţi decora masa în aşa fel încât toţi cei prezenţi să fie uimiţi.

Iată câteva idei:

Stilul vintage va crea o atmosferă mai elegantă, în special dacă alegi cu grijă obiectele. În loc să pui sticla de vin şi paharele pur şi simplu pe masă, aşează-le frumos pe o tavă sofisticată. Uită de banalul coş sau castron pentru ouă roşii şi alege câteva suporturi cu aspect învechit. În centrul mesei poţi aşeza un coşulet deosebit în care să pui câteva flori proaspete. Fii creativă, dar ai grijă să nu exagerezi. De asemenea, ţine minte că nu orice obiect vechi este şi vintage!

Dacă nu ai suficient timp să aranjezi masa, este foarte simplu să creezi ceva special păstrând un stil minimalist, dar folosind o piesă centrală care să fie admirată de toată familia. Foloseşte un vas de sticlă umplut cu ouă de lemn/plastic sau ouă reale, dar colorate deosebit (auriu, argintiu, cu diferite modele, încondeiate etc) sau umple-l cu câteva pietricele şi crenguţe cu flori.

O altă idee deosebită pentru masa de Paşte este un aranjament floral pe care nimeni nu va putea să îl ignore! Pune florile preferate într-o vază subţire pe care să o aşezi într-o vază mai largă, transparentă. În vaza mare aşează cu grijă ouă colorate, apoi umple vaza mică cu apă. O idee foarte simplă, dar de efect!

Nu uita nici de farfurii! Prin simpla alegere a unui set de veselă colorat simpatic sau chiar cu motive de Paşte, întreaga masă va avea un aspect mult mai plăcut, chiar dacă restul obiectelor folosite sunt foarte simple, poate chiar puţin banale. Acelaşi lucru este valabil şi la alegerea feţei de masă.

Deşi Paştele este o sărbătoare importantă, nu trebuie să te stresezi foarte mult. Fii creativă, dar nu exagera cu decoraţiunile, păstrează acelaşi stil şi ţine cont de bunul gust.

Foto: Google.com, Pinterest.com

Distribuie articolul: